Останні новини
20 вересня 2020
16 вересня 2020

Не поспішайте утилізувати, викидати у смітник зелені, обібрані стручки молодого гороху, квасолі, бобу. Деякий час потримайте їх у льосі, щоб зів'яли, але не стали сухими. Потім закопайте у землю — вже на звільнених від аграрних культур ділянках.

У процесі розкладання, перегнивання ці стручки виділяють кисень, якого земля також потребує.

- Пане Левко, але ж смачні у вас огірочки, хрумкі та ще й всі один в одиного! – хвалю сусіда і дякую за гостинця.

- Це рецепт треба знати, як їх підживляти! – не без гордості відповідає господар.

- То, може, поділитися ним? – хитрувато запитую.

- Залюбки! – погоджується він.

А рецепт доволі простий. Потрібно назбирати піввідра попелу від спалених дров. Бажано з плодових дерев – яблуні, груші, вишні, сливи… Налити по вінця у це ж відро води і поставити на вогонь. Найкраще це робити на відкритому вогні. Помішуючи, кип’ятити 20 хвилин.  Далі саму воду, коли охолоне, злити в окрему посудину, закрити і зберігати в прохолодному місці.

Як тільки огірочки почнуть сходити, злегка поливати водою, навареною на попелі, між рядками. Можна злегка й оприскувати паростки, що відлякуватиме комах-шкідників. Робити це слід кожних 3-4 дні, допоки огірки не зацвітуть. Далі процес підживлення припинити.

Урожай гарантовано!

Тарас ЛЕХМАН

 

м. Червоноград Львівської області

Сторінка 1 із 5

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.