Останні новини
02 серпня 2020
02 серпня 2020
02 серпня 2020

ТІЛЬКИ АРОМАТНА ГРУША!

 

Хворим на розлади шлунка рекомендується споживати тільки ароматні груші! Плоди без запаху не мають лікувального ефекту. Також готують чай з листя сортів ароматних груш:

- 1 чайна ложка подрібненого листя (можна брати засушене) на 200 мл окропу.

Пити хоча б 400-600 мл на день.

У МЕНЮ — ЯГОДИ ШОВКОВИЦІ

Українська народна медицина для хворих серцево-судинними недугами (зокрема, у випадку ураження клапанів серця) здавна рекомендувала їсти ягоди шовковиці:

- По 150-200 г три-чотири рази на день після вживання їжі. Від них зменшується біль у серці, зникає задишка, покращується працездатність.

Найкраще споживати свіжі ягоди. Заморожені, засушені плоди шовковиці також мають лікувальні властивості, хоча дають менший ефекти. Але, допоки не сезон, їжте і їх.

ПЕЧЕ У ГРУДЯХ

Трапляється, що під час кашлю відчуваєте, як пече у грудях. Це може бути ознакою сильних запальних процесів. Насамперед лікуйтеся таким засобом:

- Змішати по 1 чайній ложці меду і вершкового масла. З'їсти. Запити гарячим кип'яченим молоком — 200 мл. Вживати 3-4 рази на день.

ЦИБУЛИНЕ ВИНО

Кашель, застуду лікують вином з... цибулі:

- Цибулю дрібно нашаткувати, засипати цукром (1:1). Поставити у тепле місце і настоювати протягом доби. Сік, що утворився, але в народній медицині його чомусь називають “вином”, пити по 2 столові ложки 4-5 разів на день через 10-15 хвилин після вживання їжі.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.