ТІЛЬКИ АРОМАТНА ГРУША!

 

Хворим на розлади шлунка рекомендується споживати тільки ароматні груші! Плоди без запаху не мають лікувального ефекту. Також готують чай з листя сортів ароматних груш:

- 1 чайна ложка подрібненого листя (можна брати засушене) на 200 мл окропу.

Пити хоча б 400-600 мл на день.

У МЕНЮ — ЯГОДИ ШОВКОВИЦІ

Українська народна медицина для хворих серцево-судинними недугами (зокрема, у випадку ураження клапанів серця) здавна рекомендувала їсти ягоди шовковиці:

- По 150-200 г три-чотири рази на день після вживання їжі. Від них зменшується біль у серці, зникає задишка, покращується працездатність.

Найкраще споживати свіжі ягоди. Заморожені, засушені плоди шовковиці також мають лікувальні властивості, хоча дають менший ефекти. Але, допоки не сезон, їжте і їх.

ПЕЧЕ У ГРУДЯХ

Трапляється, що під час кашлю відчуваєте, як пече у грудях. Це може бути ознакою сильних запальних процесів. Насамперед лікуйтеся таким засобом:

- Змішати по 1 чайній ложці меду і вершкового масла. З'їсти. Запити гарячим кип'яченим молоком — 200 мл. Вживати 3-4 рази на день.

ЦИБУЛИНЕ ВИНО

Кашель, застуду лікують вином з... цибулі:

- Цибулю дрібно нашаткувати, засипати цукром (1:1). Поставити у тепле місце і настоювати протягом доби. Сік, що утворився, але в народній медицині його чомусь називають “вином”, пити по 2 столові ложки 4-5 разів на день через 10-15 хвилин після вживання їжі.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.