- Пити дуже солону воду — 1 чайна ложка солі на 200 мл теплої води. Протягом дня — 3-4 таких порції.
Безперечно, звертайтеся до лікаря!
ВІДВАР У МОЛОЦІ
- 1 середню чорну редьку очистити від шкірки і натерти на грубій тертці. Залити молоком - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 5-7 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Процідити.
При застуді пити теплим по 200 мл чотири рази на день. Можна додавати по 1 чайній ложці меду.
СКРІПЛЮЄ ШЛУНОК
- Молоді зелені гілочки ліщини подрібнити. 1 столову ложку сировини (беруть щойно заготовлені гілочки, а робити це можна будь-якої пори року) залити теплою водою - 300 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.
«ПАДІННЯ»
Коли різко понизилася кислотність шлункового соку:
- 1 десертну ложку засушеного насіння капусти засипати у термос і залити окропом - 300 мл. Настояти 2 години. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Вживати тільки під час загострення недуги!
ЗАПАХ ХРОНУ
«Заклало» носа, погано виходить слиз,не відчуваєте запахів...
- Дрібно натріть хрін (коренеплід) і вдихайте його «пар» по 4-5 разів через кожну годину. Протягом дня - 10-12 процедур.
Тарас ЛЕХМАН
м. Червоноград
Львівської області