Купуючи на ринку прополіс, перевірте, чи тоне він у воді. Якщо тоне - він якісний, як кажуть, справжній, без домішок.
Прополіс кладуть у глиняний (!) і товчуть. Заливають олією, щоб покрила частинки прополісу. Потім труть макогоном, як мак. Коли починає прилипати до макогона, зчищають дерев'яною тріскою і продовжують терти, допоки не утвориться мазь.
У процесі можна підливати олію, щоб вийшла рідина, як рідка сметана. Вона повинна стікати з макогона товстою цівкою. Через марлю зціджують у баночку. Жмих, який залишився, ще раз перетирають, додаючи олію. І знову проціджують. Потім до цього прополісу додають порошок з насіння софори (насіння перемелюють на кавомолці): на 100 мл в'язкої рідини - 1 чайна ложка порошку. Добре перемішують і проціджують через марлю. Такі ліки довго не псуються. Але зберігати їх потрібно у темному місці.