Останні новини

ЯКА КОРИСТЬ!

 

Як то кажуть, і старим, і малим смакують вишні. Але ще й варто знати про їхню користь для здоров’я!

Ягоди вишні зменшують бродіння в кишківнику, послаблюють при закрепах.

Вони є загальнозміцнюючим засобом при анемії.

Їх вживають при запаленні дихальних шляхів.

Вишня очищає, збагачує необхідними елементами кров. (Добра кров!).

Вживання плодів з… молоком дає позитивні наслідки у лікуванні артриту.

Щоб схуднути, їжте більше ягід вишні!

Скористайтеся сезоном! Але обмежуйтесь у вживанні вишень (особливо малосолодких плодів), якщо відчуваєте у роті гіркоту, у вас підвищена кислотність шлункового соку, маєте хворі нирки…

ЧЕРЕШНЯ – ЯГІДКА СОЛОДКА

Жартують: «Черешня – сестра вишні», і навпаки. Але обидві ягоди корисні по-своєму!

Плоди черешні мають загальнозміцнюючі властивості, покращують апетит.

Їх вживають при підвищеній кислотності шлункового соку, виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.

Свіжий сік з ягід черешні (бажано брати плоди темних кольорів) корисно пити по 100 мл тричі на день при недокрів’ї, закрепах, атеросклерозі та гіпертонії.

АЛИЧА З ПОМІДОРАМИ

Стан здоров’я людини значною мірою залежить від правильного харчування. Але інколи таки кортить скуштувати «забороненого плоду»… Отож, для тих, кому не бажане вживання оцту та цукру:

-Консервуючи помідори, до трилітрової банки кладуть 12-15 плодів аличі. Вони успішно замінять і оцет, і цукор, забезпечать хороше зберігання консервації.

ПАНКТЕАТИТ ПІДДАЄТЬСЯ ЧОРНОБРИВЦЯМ

З чорнобривців здавна готують чудодійні чай, цілющі відвари. Один із засобів лікування панкреатиту:

-1 чайну ложку засушених подрібнених квітів чорнобривців залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Настій пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Або по 1 столовій ложці через кожну годину.

НАСТОЯНКА З ЧОРНОБРИВЦІВ

Для хворої печінки, при поганому травленні:

-50 г (за вагою) засушених подрібнених квітів чорнобривців залити горілкою – 0,5 л. Скляний посуд герметично закрити. Настоювати протягом 21 дня у темному, але теплому місці. Процідити. Потім настоянку зберігати у холодильнику. Пити по 1 чайній ложці тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Дозу не збільшувати і не зловживати.! Приймати тільки в разі загострення недуги!

НА БУДЬ-ЯКИЙ ВИПАДОК…

Проти головного болю, артриту, захворювань серцево-судинної системи:

-Змішати 1 чайну ложку свіжого лимонного соку з 1 чайною ложкою соняшникової олії. Приймати щоранку натщесерце. Сніданок – через 30 хвилин.

Навіть, якщо вас уже не турбують ці недуги, то продовжуйте приймати суміш для профілактики. Не зашкодить!

ЧЕРВОНА ВОВЧАНКА

Найперші і найхарактерніші ознаки недуги: висока температура, дерматит, гострий поліартрит (насамперед дрібних суглобів у кистях рук), висипання на шкірі, червоні плями. Якщо діагноз підтвердив професійний медик, то для лікування, як допоміжний засіб:

-1 столову ложку свіжих подрібнених листків горіха волоського )засушених листків – 2 столові ложки) залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння. Потім гріти на водяній бані 5 хвилин. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів. Курс лікування – до повного одужання. Водночас приймайте аптечні препарати, рекомендовані лікарем. Один одному не буде протидіяти.

ОХРИПЛІСТЬ

Заклало горло і важко говорити, грудну клітку «забиває» слиз… Тоді вам знадобиться відхаркувальний засіб. Приготуйте відвар з медунки:

-1 столова ложка засушеної подрібненої трави (заготовляють під час цвітіння) на 200 мл  окропу. Кип’ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти15 хвилин  у посуді під кришкою. Процідити. Настій пити теплим по 100 мл двічі на день. Можна додати меду (до смаку).

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград  Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.