Останні новини

ПРОМИВАЮТЬ І П’ЮТЬ

 

 

Коли перевтомлені очі і погіршився зір:

-1 столову ложку засушеного насіння моркви залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Настоєм промивати очі 5-6 разів на день.

- Такий же настій пити по 50 мл чотири рази на день.

ПУХИРЦІ

Якщо внаслідок опіків на шкірі з’явилися незначні пухирці і нема відкритих ран, тоді:

-Перед тим, як змастити їх обліпиховою олією, злегка посипте сіллю.

БУДЕ ЧИН ЧИНОМ!

Чина чорна (народні назви рослини – чорнозілля, горошок чорніючий, вразник, чорна трава, укладник) зцілителі використовують для лікування гепатиту (хвороби Боткіна):

-1 десертну ложку засушеної подрібненої рослини звечора засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл п’ять разів на день у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – до повного одужання. Але через кожних сім днів робіть перерву на два дні.

До речі, замість окропу води можна використати окріп узвару зі сушених яблук. Він ефективніше подіє. Зрештою, при гепатиті узвар особливо корисно пити.

ГИКАВКА НЕ ВІД ГИКАВКИ

Як зупинити проноси?..

-2 столові ложки засушених подрібнених суцвіть трави гикавки сірої (народні назви – кашка, бабишник) залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці через кожні 2 години (7-8 разів на день). Але таке лікування тільки для дорослих.

-Дітей купають у ваннах, додаючи до них 1-2 жмені сухої трави гикавки. Процедура – раз на день, краще увечері перед сном. Це також зупиняє проноси.

БОЖЕ ДЕРЕВО

Полин лікарський (народні назви – Боже дерево, полин гіркий) знайшов застосування не тільки при лікуванні шлункових захворювань, а й при епілепсії:

-1 столову ложку засушених подрібнених кореневищ рослини залити теплою водою – 250 мл. Настояти 2 години. Потім довести до кипіння і кип’ятити 5-6 хвилин. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Під час приступів епілепсії пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день у перервах між вживанням їжі. Якщо часті приступи епілепсії, тоді пити 7-8 разів на день по 1 столовій ложці.

ОСОБЛИВО ЦІННІ

Свіжі яйця індички особливо цінні для хворих на туберкульоз легень. Протягом дня випити 1-2 яйця. На жаль, таке лікування належить до сезонних, допоки несеться індичка…

ЗАТЯЖНА ЕКЗЕМА

Щоб позбутися затяжної екземи, окрім прийняття ванн, до яких додають корені лопуха великого, листя подорожника, дубову кору (приймати процедури тричі на тиждень, краще ввечері перед сном), вживання настоїв з лікарських рослин, потрібне й правильне харчування:

-З раціону доведеться виключити м'ясо і рибні страви, яйця, алкогольні напої (навіть легке світле пиво). З жирів залишити у харчуванні вершкове масло, несолений сир. Дозволяються каші, свіжі гриби, терта селера зі сметаною, свіжий сік моркви (200 мл на день). Не забудьте про вишні, черешні, аґрус, яблука, груші, дині.

ЗДУТТЯ ЖИВОТА

При здутті живота до нього прикладають гарячі водяні грілки. (Гарячу воду можна наливати у пластикову пляшку). Кількість і тривалість процедур протягом дня встановлюють індивідуально.

ЦИБУЛИНКА ПІДТРИМАЄ СЕРЦЕ

Загострення серцевих недуг:

-Червону цибулину очистити від лушпиння і запекти у духовці. Потім дрібно натерти. Протягом дня з’їсти три чайні ложки отриманої маси.

ОСІВ ГОЛОС

У горлі з’явилися пухирці чи прищики, пече, осів голос, хрипло говорите… Тоді:

- Косметичну паличку змочуйте у ледь підігрітій соняшниковій олії і змащуйте горло 5-6 разів на день.

- Пити свіжий сік алое по половині чайної ложки тричі на день. Для отримання соку беруть тільки трирічну рослину.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.