Останні новини

СНЯТЬСЯ СТРАШНІ СНИ…

 

При пробудженні від «кошмару» негайно встати х ліжка й ходити по кімнаті, поки думки заспокоються. Це може тривати й півгодини. Допомагає й молитва, читання духовної книги. Також випити горнятко теплого чаю з ромашки, можна додати 1 чайну ложку меду.

Колись у такому випадку старші люди промовляли:

-Хай цей страшний сон іде за ніччю і не сповниться…

АНТОНІВ ВОГОНЬ

Гангрена, яку у народі називають «антонів вогонь», - вкрай складне і небезпечне захворювання. Тому зціленням повинен займатися лікар! Трапляється, що не обходиться без хірургічного втручання.

У давнину, як первинний засіб лікування гангрени на її початкових стадіях, хворі місця посипали порошком березового вугілля. Лляну пов’язку міняли 4-5 разів на день. Але завжди радьтеся з лікарем!

ПРОТИ ОПІКІВ

Якщо місця незначних опіків змащувати медом, то це прискорить процес їхнього загоєння. Кількість процедур протягом дня встановлюють індивідуально. Але після кожної процедури  опікові рани потрібно помити теплою водою з господарським милом.

ВІДВАР ЯЛИНОВОГО МОХУ

Жінкам! Якщо занадто сильні місячні очищення, то пийте холодний відвар ялинового моху, що росте на стовбурах старих ялин. Його колір – білуватий. Приготування:

-1 столову ложку подрібненої сировини залити окропом – 0,5 л. Варити 3-4 хвилини. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Відвар зберігати у холодному місці. Цю порцію випити протягом дня за 7-8 разів у перервах між вживанням їжі.

КУПЕЛІ

Від екземи допомагають ванни з липового цвіту або квітів ромашки. А ще краще використовувати засушений збір у співвідношенні – 1:1:

-7-8 пригорщів суміші запарювати у 10 л окропу протягом 10 хвилин. Процідити у ванну з розрахунку на 60 л гарячої води. Купатися, коли вода сягне оптимальної температури. Процедуру приймати впродовж 20 хвилин, краще ввечері перед сном. Така ванна ще й подіє на вас заспокійливо.

УСКЛАДНЕННЯ ДИХАННЯ

-Пити чотири рази на день за 20 хвилин до їди по 1 десертній ложці свіжого соку чорної редьки. Вживати тільки під час загострення недуги!

ДИХАЄМО НА ПОВНІ ГРУДИ

Для покращення виходу слизу при бронхіальних захворюваннях, відхаркування:

-1 чайну ложку меду розчинити у 100 мл оцту. Розчин вилити на розпечену цеглу. Вдихати пари впродовж 7-8 хвилин. Процедуру приймати тричі на день. На ніч перед сном – обов’язково!

КОНВУЛЬСІЇ

З давніх порад:

-Щоб припинити конвульсії, коли «під рукою» нема необхідних ліків. Хворого слід помістити у теплу ванну. Температура води повинна сягати +37-38 С.

ПІДВИЩИТЬ

При суттєво пониженій кислотності шлункового соку випийте натщесерце, за 20 хвилин до сніданку, 1 столову ложку свіжого соку лимона. Корисним буде ревеневий сік. Денна норма – 200-250 мл. Пити малими ковтками у перервах між вживанням їжі.

ВІД ГРИПУ

Коли внаслідок захворювання на грип підвищується температура:

-1 чайну ложку подрібненої молодої кори верби плакучої засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 1 годину. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день у перервах між вживанням їжі.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.