Останні новини

СЛИВОВИЙ КОМПОТ

 

 

Готують з розрахунку:

-0,5 кг свіжих слив (без кісточок) залити 5-6 л води. Довести до кипіння і варити 3 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Такий компот добре пити при пониженій кислотності шлункового соку; у спеку, бо втамовує спрагу. Але, водночас, у декого він може спричинити оскому. Денну норму вживання встановлюють індивідуально.

«ЗІВ’ЯНЕ» РОЖА…

-5-6 разів на день посипати хворі ділянки шкіри порошком з листя мати-й-мачухи.

Водночас:

-1 столову ложку подрібненого (свіжого або засушеного) листя мати-й-мачухи залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці через кожні 2 години.

СТАРШІ ЛЮДИ ЗНАЮТЬ…

Погіршення зору у старших людей, з-поміж іншого, може бути спричинене підвищенням рівня цукру в крові – цукровим діабетом. Щоб хоч трішечки відновити зір, принаймні, призупинити процес його втрати, потрібно їсти дрібно натерту моркву (одна середня морквина на день), але коренеплід не підсолоджувати цукром!

ВЛАСТИВОСТІ ДИНІ

На суху шкіру обличчя накладають на 30 хвилин м’якуш дині. Через 20 хвилин змивають теплою водою, але без використання мила чи шампунів. Процедуру краще приймати ввечері перед сном. Достатньо 20-22 процедур.

Диня добре живить шкіру!

ПРИЩІ НА ОБЛИЧЧІ

-100 г свіжих огірків (разом зі шкіркою) нарізати на дрібні шматочки, покласти у півлітрову банку і залити «по вінця» посуду горілкою. Посуд герметично закрити. Настояти у темному, але теплому місці протягом 14 днів. Процідити. Настоянкою за допомогою вати злегка протирати обличчя 2-3 рази на день (можна і частіше). Саму настоянку зберігати у холодильнику.

ДРУГ АЛОЕ

Якщо часто відчуваєте гіркоту у роті, то це може бути ознакою порушення роботи печінки, шлунка, функцій стравоходу, загалом, системи травлення. Для відновлення їхнього балансу:

-Вранці натщесерце, за 20 хвилин до сніданку, з’їжте шматочок (четвертина чайної ложки) м’якуші листка алое. Брати з трирічної рослини. Опісля, перед самим сніданком, випити кілька ковтків гарячого чаю, але без цукру чи меду.

НАДІЙНО!

Виразка шлунка чи дванадцятипалої кишки (після перенесеної операції):

-Ретельно розмішати по 1 чайній ложці меду, вершкового  масла і свіжого соку алое. З’їсти натщесерце за 1 годину до сніданку і запити 50 мл теплого відвару льону. Готують з розрахунку: 1 столова ложка насіння льону на 200 мл води. Варять до утворення в’язкої рідини.

ПАЛЯНИЧКА ВИТЯГНЕ

Аби швидше «прорвав» болючий фурункул, гній вийшов на поверхню, на нього накладають ледь гарячу недопечену (глевку) «паляничку» (5-6 см у діаметрі). Тісто готувати неодмінно з житнього борошна. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

ЛИШАЇ

Колись місця утворення лишаїв змащували розмішаними 1:1 дьогтем і соняшниковою олією.

ПРИСИПКА ПОПЕЛОМ

Незначні гнійні рани посипають дрібним попелом з березових дров. Дрова спалюють на відкритому вогні.

КРОХМАЛЕВА ПУДРА

Через спеку (потіння), укуси комарів на окремих ділянках шкіри виникає свербіж, який особливо допікає вночі, не дає заснути. Що роботи?..

-Увечері перед сном прийміть ванну. Через 20-25 хвилин «дошкульні» ділянки шкіри помийте крохмалем. А через годину змийте теплою водою. Миючі засоби бажано не використовувати.

У ДАВНІШІ ЧАСИ…

Щоб позбутися болю у ногах (застуда, ревматизм, відкладення солей…), парили ноги у гарячій воді, використовуючи для цього виключно дерев’яні ємності, бажано  з дуба. Звісно, перед прийняттям процедури в окропі запарювали хвою, лікарські трави…

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.