Останні новини

МИ - ДЗВІНОЧКИ ЛІСОВІ…

 

 

Посилює імунітет:

-1 столову ложку засушеного подрібненого листя орликів (інша назва рослини – дзвіночки лісові) залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Такий настій також допомагає чоловікам при імпотенції. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно через місяць. Протягом року – 3-4 курси. Не більше!

ЗАРАДИТЬ ВОЛОШКА

При захворюванні нирок, сечовивідних шляхів:

-1 столову ложку засушених подрібнених пелюсток волошки синьої залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою (можна скористатися термосом). Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 15-20 хвилин до їди, але не натщесерце. Не зловживати! Курс лікування встановлюють індивідуально.

ДОБРЕ ПЕРЕД СНОИ

-1-2 чайні ложки згущеного молока розчинити у 200 мл гарячої води. Випити на ніч перед сном. «Подіє, як снодійне!».

КОРА ЛІЩИНИ НЕ ПІДВЕДЕ

Настій молодої кори ліщини (заготовляють будь-якої пори року) знайшов застосування при лікуванні варикозного розширення вен:

-1 столову ложку щойно заготовленої подрібненої сировини звечора засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Настій приймати впродовж 21 дня. Потім зробити перерву на 10 днів. Протягом року – 7-8 курсів лікування.

ВІДХАРКУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

Коли запалення бронхів і погано виходить слиз, знадобляться квіти дивини, листя підбілу (мати-й-мачухи), трава фіалки запашної. Усі рослини заготовляють в однаковій кількості за вагою, сушать, подрібноюють і перемішують:

-1 столову ложку збору залити окропом – 400 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл через кожні три години.

ЕКСТРАДОПОМОГА

Жінкам! Сильні маткові кровотечі можна зупинити:

-Зі свіжого листя мальви відтиснути сік. Пити по 0,5-1 чайній ложці тричі на день, але не більше трьох днів поспіль. За 10 хвилин перед тим, як приймати сік, випити 100 мл чистої джерельної води. Через 20 хвилин після прийняття – 200 мл води. Безпосередньо розбавляти сік водою не варто, бо користь буде мінімальною. Пийте «мальвовий сік» у перервах між вживанням їжі. На жаль, лікування належить до сезонних.

ПОРХАВКА

Пішли на луг за шампіньйонами (печерицями) і порхавками – дощовими грибами, аж раптом поранили руку чи ногу. Тече крові. Не поспішайте повертатися додому, тим паче, якщо далеко до вашого міста чи села, не шукайте аптеки чи медпункту у найближчих населених пунктах. Аптека – поруч!

Слід знайти молоденьку порхавку (а, може, вона вже є у вашому кошику), розім’яти її і м’якуш прикласти до рани. Кров утамується, біль затихне.

СВІТЛИЙ БУЛЬЙОН

З усіх грибів лише порхавки та боровики в сушеному і сирому вигляді дають світлий бульйон. Якщо ви дотримуєтесь строгої дієти, аби схуднути, але дошкуляє нестерпне відчуття голоду, тоді протягом дня випийте 400 мл такого грибного бульйону. Готують з розрахунку: 100 г грибів на 1 л води. Голод втамується, але надмірної ваги бульйон вам не додасть.

ПАРАЛІЧ ЯЗИКА

Терпне язик, або ж, як називають цю недугу – параліч язика:

-Упродовж 8-10 хвилин жувати 1-2 спілі ягоди вовчого лика. При цьому слину не ковтати, випльовувати. Так само «жуйку». Таку процедуру приймати не більше трьох разів на день. На жаль, лікування належить до сезонних.

КИСЛИЦЯ І КИСЛОТНІСТЬ

Молоду кору кислиці (а весною і її бруньки) використовують для підвищення кислотності шлункового соку:

-2 столові ложки подрібненої сировини (беруть виключно щойно заготовлену) залити теплою водою – 600 мл. Довести до кипіння і варити 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою (можна скористатися термосом). Процідити. Відвар пити теплим по 150 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати тільки під час загострення недуги!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.