Останні новини
10 серпня 2020
02 серпня 2020
02 серпня 2020

ЗБЕРЕГТИ ЗАПАСИ НА ЗИМУ

- Горіхи добре зберігаються, якщо їх помити в холодній воді й висушити у відкритому приміщенні, де добрий доступ для свіжого повітря. Коли горіхи повністю висохнуть, складіть їх у мішок або сітку і підвісьте. Але якщо волоські горіхи висохнули при довгому зберігання (понад 7-8 місяців), однак не були очищені від шкаралупи, опустіть їх у злегка солону воду (0,25 чайної ложки солі на 1 л води). Потримайте 2-3 хвилини. Смак горіхових зерен відновиться.

- Сушені фрукти й овочі добре зберігати в мішечках з марлі в підвішеному стані в прохолодному приміщенні. Застереження: час від часу їх потрібно провітрювати й відбирати зіпсовані.

- Сухі спеції краще зберігати в темній шафі, подалі від плити. На світлі й у теплі вони втрачають аромат.

- Щоб сушені гриби не червіли, посипте їх сіллю: мінімум 1 чайна ложка солі на 500-600 г грибів.

- Зберігати мариновані гриби потрібно в прохолодному місці (+12-14 градусів С), а солоні — у холодному (+4-6 градусів С). Якщо гриби не закупорені герметично, тоді вони просякнуть цвіллю. Такі краще не споживати!

- Не слід заморожувати овочі у великих пакетах. Сформуйте відповідні порції на одну страву.

- Ягоди смородини, малини, порічок, чорниці... можна заморожувати, розклавши на тарілці.

- Вишні та сливи доречно заморожувати без кісточок.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.