Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СПРОТИВ НАЙСТРАШНІШОМУ

 

 

Рак – також виліковна хвороба. Головне – невтомно боротися з нею і не втрачати надії, бути оптимістом! Зокрема, коли занедужали на рак шлунку, спробуйте і такий народний засіб:

-100 мл свіжого соку листя подорожника змішати з 50 г цукру. Посуд щільно закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – місяць. Повторити через два тижні. На жаль, лікування належить до сезонних, адже сік подорожника не консервують.

Звісно, при такій недузі завжди радьтеся з лікарем!

ВТОМА-ПЕРЕВТОМА…

Додає  бадьорості, підвищує тонус шипшинова настоянка:

-20 плодів шипшини (однаково використовують свіжі або засушені) залити 96-процентним спиртом – 300 мл. Посуд щільно закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Потім настоянку зберігати у холодильнику. У разі відчуття втоми, втрати сил: пити по 1 чайній ложці на 50 мл води двічі на день (вранці та в обідню пору) за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати!

ДИТЯЧИЙ НАСТРІЙ: ЯКИЙ ВІН?..

При збудженні нервової системи у дитини (вік – від 4-5 років):

-2 чайні ложки засушеного подрібненого кореня алтеї лікарської і солодки голої залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 1 столовій ложі тричі на день. На ніч перед сном – обов’язково!

ЕРОЗІЯ

Порада жінкам! При ерозії шийки матки спринцюються настоянкою календули:

-1 чайна ложка настоянки на 20 мл теплої кип’яченої води. Процедуру приймати на ніч. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через місяць.

Приготування настоянки:

-20 г (за вагою) щойно зібраних квіток календули залити 70-процентним спиртом – 200 мл. (Співвідношення завжди має бути – 1:10). Посуд щільно закрити капроновою кришкою. Настоювати 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Потім саму настоянку зберігати у холодильнику.

ЗАКРИТИЙ ГЕМОРОЙ

-Пити тричі на день по 100 мл соку з ягід червоної горобини. (Цей сік можна консервувати). Запивати теплою водою – 200 мл. Курс лікування – 21 день. Повторити через 14 днів. Протягом року – 4-5 курсів лікування.

ОВОЧЕВІ СОКИ

Слабкість зору:

-Пити тричі на день свіжий сік капусти. Курс лікування – два місяці. Повторити, якщо необхідно, через місяць.

Укуси комах:

-Місця укусів змащувати свіжим соком з листя петрушки кучерявої. Кількість процедур протягом дня – довільна.

РОСЛИННІ ПОРОШКИ

Гнійні рани:

-Посипають порошком засушеної трави курячі очка. (Ця низенька травичка росте в полі, інколи на городі, цвіте червоними зірочками).

Рани, що кровоточать:

-Посипають порошком з пелюсток дикого маку.

В обох випадках кількість процедур протягом дня – довільна. Але збирайте рослини у хоча б відносно екологічно чистих місцях!

Тарас ЛЕХМАН,

м. Червоноград

Львівської області

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.