Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

КАШТАНІВ ЦВІТ

 

 

-Половину дволітрової банки заповнити цвітом каштанів (брати тільки квіточки), утрамбувати і залити «по вінця» банки 56-процентним спиртом. Посуд щільно закрити. Настояти у темному, але теплому місці протягом 14 днів. Процідити. Настоянку використовувати для натирань хворих суглобів. Перед натиранням змастити шкіру соняшниковою або оливковою олією. Після натирання – закутати шерстяною тканиною. Процедуру краще приймати на ніч.

КОРА ЖОСТЕРУ

Допоможе від проносу:

-2 столових ложки щойно заготовленої подрібненої кори жостеру звечора засипати у термос і залити окропом – 600 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Цю порцію випити протягом дня за 3-4 рази.

До речі, молоду кору жостеру можна заготовляти будь-якої пори року.

МЕНТОЛ ЧИ М’ЯТА ПЕРЦЕВА?..

Не раз чуємо у рекламних повідомленнях: якщо болить горло, важко говорити, пропав голос, то з’їжте ментолову таблетку-цукерку (льодяник), які продаються в аптеках. Не сперечаюся з фармацевтами і аж ніяк не вдаюся до антиреклами! Але спробуйте й народний засіб:

-Добре помийте, пожуйте, можна і проковтнути 2-3 свіжих листочки м’яти перцевої. Звісно, таке лікування належить до сезонних.

…Парадокс! Для виготовлення ментолових льодяників якраз і використовують м’яту перцеву.

-Теплий чай з цієї рослини також допоможе хворому горлу.

ГАРЯЧА СІЛЬ ЗНІМЕ БІЛЬ

Застудили ноги?.. Болять?..

-3-4 жмені солі нагріти до гарячої температури на сковорідці. Потім пересипати її у широку посудину. Одягнути шерстяні шкарпетки і поставити ноги у гарячу сіль. Процедуру приймати впродовж 20 хвилин, краще ввечері перед сном. Спати доведеться у шкарпетках. Достатньо 10-12 процедур.

ДЕ ЗНАЙТИ ЦИНК?..

Для нормального функціонування ендокринної системи потрібен цинк. Варто знати!

-Найбільше цинку (як мікроелементу) міститься в м’ясі та внутрішніх органах тварин, грибах, рибі, яйцях. Хай вони будуть у вашому раціоні харчування.

АНТИГРИБКОВА МАЗЬ

-Засушений корінь живокосту подрібнити на порошок. Змішати з вершковим маслом – 1:1. Отриману мазь наносити на ділянки шкіри, уражені грибком. Процедуру приймати двічі на день – вранці та ввечері. Перед кожною процедурою уражені місця помити теплою водою з господарським милом.

Мазь слід зберігати в холодильнику.

ПОДБАЙТЕ ПРО ШЛУНОК!

Горохова каша, пюре, суп… - смачні, ситні, доволі калорійні. Проте, на жаль, горох «важкий» для травлення, хворого шлунку. Також може спричинити накопичення газів, здуття живота… Отож, горох – не для всіх!..

Тарас ЛЕХМАН

 м.Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.