При серцевих хворобах корисно тричі на день пити по 1 столовій ложці соняшникової олії. Але не заводського виробництва (магазинну), а домашнього. Купуйте її у фермерів.
ДРАТІВЛИВА ВИРАЗКА
У разі загострення виразкової хвороби шлунку:
-Пийте чотири рази на день за 20 хвилин до їди про 1 столовій ложці соняшникової олії (добре було б домашнього виробництва, від фермерських господарств) або оливкової. Їх можна замінити вершковим маслом. А ще краще змішати олію чи вершкове масло (так само 1 столова ложка) з 1 чайною ложкою меду. Тоді вживати за 1 годину до їди.
Однак це лише допоміжний лікувальний засіб… Виразка шлунку – захворювання вкрай небезпечне! Не нехтуйте порадами лікаря!
ЯБЛУКА ЧЕРВОНІ
Народні зцілителі радять:
-При малокрів’ї , як один з компонентів правильного харчування, потрібно з’їдати на день 2-3 червоних яблука.
ПОРЯТУНОК – СОДА І РОМАШКА
Якщо печуть ясна, то слід відмовитися від зубних паст, а чистити зуби содою. Ротову порожнину ополіскувати настоєм ромашки 3-4 рази на день.
До речі, содою і настоєм ромашки ополіскують хворе горло (запалення).
Приготування:
-1 чайну ложку подрібненої ромашки залити окропом – 200 мл. Настояти у посуді під кришкою до температури +28 С. Процідити. Потім у настої розчинити 1 чайну ложку соди. Полоскати горло так само 3-4 рази на день.
САДИ ЦВІТУТЬ…
На жаль, пора цвітіння рослин стає небезпечною для людей, схильних до алергії. Квітковий пилок, а то й запахи деякого цвіту, шкодять хворим на астму, спричиняють різке загострення хвороби. Тоді:
1 столову ложку подрібненого листя барвінку (краще брати щойно заготовлене) залити окропом – 0,5 л. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів.
Звісно, у пору цвітіння рослин (насамперед дерев і кущів) доведеться менше часу перебувати на свіжому повітрі… Або одягайте медичну маску…
СПИНЯЄ ДЕРЕВІЙ
Першою ознакою внутрішньої кровотечі може бути те, коли кал і сеча виділяються з кров’ю. Її частково спинить деревій:
-1 столову ложку подрібненої трави (свіжої або засушеної) залити окропом – 0,5 л. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів.
При внутрішній кровотечі негайно звертайтеся до лікаря! Пропонований засіб є лише допоміжним…
ПЕРЕЙТИ НА СУХАРІ
При розладах шлунку, поганому травленні слід відмовитися від свіжого хліба, тим паче – його надмірного споживання, а перейти на сухарі, сухе печиво, але не солодке і не жирне. Взагалі, споживати обмаль продуктів з борошна.
Тарас ЛЕХМАН,
м. Червоноград Львівської області