Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЩЕ ОДИН ЗАСІБ

 

 

Коли болить зуб, змочіть у гвоздиковій олії клаптик вати і прикладіть до хворого зуба. Однак гвоздикова олія не лікує, а лише знеболює. Тому найефективнішу допомогу надасть стоматолог.

ШПОРАМИ ПО ЩЕБЕНЮ

До чого тільки не вдаємося, аби позбутися на п'ятках шпор... Спробуйте і такий засіб:

- Вранці за теплої сонячної погоди протягом 35-45 хвилин походіть босоніж по дрібному щебеню. Потім помийте ноги теплою водою з господарським милом.

РОЗМІРОМ З КВАСОЛИНУ...

Якщо болить горло, тоді 3-4 рази на день по 20 хвилин жуйте прополіс. Беріть шматочок, розміром з квасолину. Ковтати не обов'язково.

Щоб мати свіжий, якісний прополіс, краще звернутися до досвідчених пасічників, або купити продукт бджільництва у спеціалізованих крамницях. Тут ви ще й отримаєте належну консультацію.

КОМУСЬ ЗАЙВИЙ!..

Часник часто споживають як профілактичний і лікувальний засіб від застуди, грипу. І це добре! Однак він категорично протипоказаний при захворюваннях нирок, виразках шлунка чи дванадцятипалої кишки! Найбільш згубно впливає горілчана (спиртова) настоянка на часнику.

ШІСТЬ ПРОЦЕДУР

Якщо випадає волосся, то це навіть може бути ознакою екземи шкіри голови. Тоді:

- Щовечора натирайте голову жменькою кухонної солі. Через 15 хвилин змийте теплою водою (можна ромашковим відваром), але без шампунів чи мила. Достатньо шести процедур.

ОЛИВКА «ЗАТЯГНЕ»...

Тріщини на губах (а це може бути наслідком переохолодження, обмороження) доцільно змащувати несолоною оливковою олією. Вона і лікує, і губи не будуть пекти. Кількість процедур протягом дня - довільна. Проте, за холодної погоди обмежуйте своє перебування на свіжому повітрі.

ЦИСТИТ

Зцілителі часто використовують цінну лікарську рослину - остудник голий. З-поміж інших захворювань, він допомагає позбутися циститу:

- 2 столових ложки засушеного подрібненого остудника голого залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Ця порція розрахована на день. Але пити по 1 столовій ложці через кожні 45-50 хвилин. Курс лікування - два тижні. Повторити, якщо необхідно, через місяць. Протягом року - 5-6 курсів.

ТОПТАТИ РЯСТ

У разі радикуліту:

- Приймаючи ввечері перед сном гарячу ванну, додайте до неї кілька жмень свіжої трави рясту. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

Добре було б щоранку (коли ще роса) потоптати ряст босоніж. Бо, як співається у пісні:

- Топчу, топчу ряст, ряст,

Бог здоров'я дасть, дасть!..

ОЧЕРЕТЯНИЙ КИЛИМОК

Народні майстри інколи плетуть з очерету невеличкі килимки. Їх кладуть на підлогу. Втім, витвори умільців - річк не лише побутова. Виявляється, коли болять ступні ніг, то варто на такому килимку постояти босоніж, або зручно вмоститися на кріслі й опустити ноги на очеретяний килимок.

Для дотримання гігієни, такий килимок потрібно регулярно зволожувати водою без мийних засобів і сушити, але не на сонці, а у добре провітрюваному місці.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.