Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЗАСІБ ВІД КАШЛЮ

 

 

Приступи кашлю, особливо, коли вони дошкуляють уночі, порушують сон, можна послабити таким народним методом лікування:

- У 200 мл вина «Кагор» розчинити 1 чайну ложку меду і додати 1 столову ложку соку чорної редьки. Довести до кипіння, але не кип'ятити. Випити гарячим малими ковтками на ніч перед сном.

Запропонована порада - тільки для дорослих!

ПАРТЕ НОГИ В... МОЛОЦІ

Спочатку подумав, що це жарт. Кепкують з мене... Але чув цю інформацію не раз від кількох старших доброчесних людей, і то в різних населених пунктах:

- При сильній застуді і кашлі перед сном парте ноги у... гарячому молоці. Після процедури (20 хвилин) ноги не витирайте, хай висохнуть.

Звісно, потім таке молоко споживати не можна. Не давайте його навіть котикам і песикам, поросяткам. Краще вилийте, як кажуть, «там, де люди не ходять».

P.S. Маленьким діточкам при застуді прикладають до грудей зиочену у теплому молоці марлю.

ЦІКАВЕ ПОЖДНАННЯ

Запалення бронхів, пече у грудях. При кашлі - нестерпний біль...

- 100 г дрібно натертої чорної редьки змішати з 1 столовою ложкою розтопленого на водяній бані вершкового масла. З'їсти протягом дня.

ВЗДУТТЯ ЖИВОТА

Це ще називають накопиченням газів:

- На деякий час відмовтеся від бобових - бобу, квасолі, гороху. Їжте овочеві супи, пісне рідке картопляне пюре, гречану кашу. Обмаль хліба. Пийте чаї з ромашки, м'яти, звіробою, календули. Можна готувати чай із суміші названих трав (брати порівну).

ТО НИРКИ, ТО ШЛУНОК...

На жаль, доводиться констатувати і таке: людина має негаразди водночас і з нирками, і зі шлунком. Один з народних допоміжних лікувальних засобів:

- Взяти в однаковій кількості трави хвоща польового і полину гіркого. Засушений збір не обов'язково подрібнювати, а зберігати у в'язанках-букетах. 50 г збору залити окропом - 600 мл. Кип'ятити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Краще не проціджувати. Цю порцію випити протягом дня за 4-5 разів. Курс лікування - 14 днів. Повторити через 3-4 дні.

ЧУДОДІЙНИЙ НАСТІЙ

Для стимуляції секреторної функції шлунка і підшлункової залози вживають настій з цмину піскового (заготовляють усю наземну частину рослини). Приготування:

- 2 столових ложки засушеного подрібненої трави звечора засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10 днів.

ЗАПОБІЖНИЙ ЗАСІБ

Підмаренник красильний (заготовляють усю наземну частину рослини у липні-серпні, коли цвіте, сушать і подрібнюють) здатний запобігати інфаркту міокарда, долати його наслідки:

- 1 десертну ложку підмаренника залити окропом - 400 мл. Настояти 40 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - необмежений. Але через кожен місяць вживання робіть перерву на тиждень.

«ЛИПУЧКА»

Коли з лікувальною метою заготовляєте гілки хвойних дерев (насамперед сосни, ялини), то ретельно перевірте, щоб вони не були липкими на дотик. Адже на них проступає клейка речовина, а на ній налипають шкідливі для людського організму бактерії.

З ран та тріщина на стовбурах хвойних дерев інколи проступає така ж липка живиця - нарости бурштинового кольору. Ця деревна смола корисна. Однак перед використанням її слід ошпарити через ситце окропом.

БАЧУ НА ВЕСЬ СВІТ!

Знизився зір:

- Тричі на день вживайте по половині чайної ложки квіткового пилку. Запивайте теплою водою - 100 мл. Достатньо 1-2 місяців лікування.

Квітковий пилок краще придбати у досвідчених пасічників, або у спеціалізованих крамницях.

ПУЧЕЧКИ МЕЛІСИ

Завжди майте у запасі пучечки засушеної меліси. Не подрібнюйте їх. Зберігайте у вигляді букетів. Цю траву додають до ванн (у кожного свій кількісний розрахунок), які діють заспокійливо.

Замість меліси інколи використовують м'яту. Але її дія менш ефективна.

ОЧИСТИТИ ШКІРУ ВІД ВУГРІВ

Перед сном прийміть теплу ванну. Через 30 хвилин розріжте навпіл середню цибулину і добре натріть обома частинками ділянки шкіри, вкриті вуграми. Достатньо трьох тижнів процедур.

МАТИ ДОБРИЙ АПЕТИТ

- До 150 мл гарячої води додати 1 чайну ложку свіжого соку лимона. Випити малими ковтками вранці натще, за 15-20 хвилин до сніданку.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.