Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

МИКОЛАЙЧИКИ ДЛЯ МИКОЛИ...

 

Допоможуть вилікуватися від алкогольного отруєння (передозування) миколайчики. Зрештою, вони знижують потяг до оковитої:

- 1 столову ложку засушених подрібнених квітів миколайчиків залити окропом - 0,5 л. Настояти у посуді під кришкою 1 годину. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

Колись, як жарт, при цьому припомвляли: «Миколайчики для Миколи, щоб не пив ніколи!..».

РЕЦЕПТ ПРИ ГОСТРИКАХ

Взяти в однаковій кількості (за масою) траву золототисячника і траву полину гіркого:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої суміші залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою протягом 20 хвилин. Такі порції випити вранці і ввечері через 45 хвилин після їди. Крім того, ввечері на 15 хвилин ставити клізму з часнику, але зубець часнику змащувати олією. Курс лікування - 7-8 днів.

Уникайте солодощів!

ВІДНОВЛЮЄ ФУНКЦІЇ

Каша з кукурудзяної крупи відновлює функції печінки. Їсти по 200 г тричі на тиждень.

Можна готувати й рідкий відвар:

- 100 г крупи на 1 л води. Довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин. Настояти у посуді під кришкою 20 хвилин. Процідити. Юшку випити протягом дня за 3-4 рази. (Пити тільки теплою!). Кашу також доречно з'їсти.

ПОПУСТИТЬ...

Знову дошкуляє печія?..

- З'їжте 3-4 столових ложки квашеної капусти, або випийте 100-150 мл соку з неї. Хліба при цьому бажано не вживати.

НЕ СМАКУЄ...

Втрата апетиту?.. А їсти-то потрібно, щоб відновити фізичні сили! Тоді:

- За 20 хвилин до сніданку, обіду чи вечері з'їжте один середній квашений огірок. Він додасть апетиту. Для швидшого і кращого засвоєння огірок подрібніть.

НЕРЕГУЛЯРНІ МІСЯЧНІ

- 2 столових ложки засушеного подрібненого полину гіркого залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати протягом 5-6 днів. Не більше!

ЗАПАХ КАВИ

Листя з кавового дерева (куща) - часто вирощують у вазонах - заміняє смак кави, її ароматичний запах. Але, на відміну від зерен, не впливає надто шкідливо на серце. Приготування:

- 1-2 чайні ложки засушених подрібнених листочків залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 10 хвилин. Процідити. Пийте на здоров'я! Цукор додавати до смаку.

ПРИСТРУНИТИ СТРЕСИ

Нервові розлади, стреси, надмірні негативні емоції спричиняють чимало недуг. Отож, як заспокійливе:

- 1 чайну ложку подрібненого кореня валеріани залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Додати 1 чайну ложку меду (звісно, якщо у вас нема алергії на продукти бджільництва). Пити по 100 мл тричі на день. На ніч перед сном - обов'язково!

БОЛЕЗАСПОКІЙЛИВА ШАВЛІЯ

Народна медицина застосовує настій шавлії, з-поміж іншого, і як болезаспокійливий засіб при радикуліті та болях у кінцівках:

- 1 столову ложку порошку з засушеного коріння шавлії залити окропом - 200 мл. Добре розмішати. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Не проціджувати. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати тільки під час загострення недуги!

КОРИСНО ВЗИМКУ!

До різних трав'яних відварів додавайте засушені листочки смородини чорної. Вони покращують смакові якості напоїв і підвищують їхню лікувальну дію.

ТАЄМНИЦЯ ПАВУТИННЯ

Отакої!..

У давнину зібране у клубок павутиння (доведеться вдосталь попрацювати!) прикладали до відкритих ран як в'яжучий засіб, спиняли кров.

Але з лікувальною метою «срібні нитки» збирали у лісі, на лузі поміж високих трав, дерев та кущів. Ніколи не збирали для процедур павутиння у хаті, бо воно з пилюкою...

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.