Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

УРАЖЕННЯ ЕКЗЕМОЮ

 

 

- Літрову банку заповнити подрібненим лушпинням цибулі. Добре утрамбувати. Залити «по вінця» соняшниковою олією. Посуд герметично закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Не проціджувати.

Отриману суміш наносити на ділянки шкіри, уражені екземою. Процедуру приймати по 30 хвилин 2-3 рази на день. Змивати теплою водою.

НАВІТЬ ПРИ АТЕРОСКЛЕРОЗІ

- Свіжий сік цибулі змішати з медом - 1:1. Вживати по 1 чайній ложці 3-4 рази на день. Після 5 днів «лікування» зробити перерву на 1-2 дні.

Протипоказано тим, у кого цукровий діабет, або алергія на мед.

КАВА З КУЛЬБАБИ

Низький тиск ще не є підставою для надмірного хвилювання. Не потрібно поспішати в аптеку. Спробуйте такий народний засіб:

- Корінь кульбаби підсмажити до коричневого кольору на чистій (без жиру) сковорідці. Потім корінь подрібніть на порошок. 1 чайну ложку порошку залити окропом - 200 мл. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Не проціджувати. Випити за раз. Цукру бажано не додавати.

ОТРУЄННЯ ЧАДНИМ ГАЗОМ

Безперечно, при отруєнні чадним газом без кваліфікованої допомоги професійного лікаря не обійтися! А вже в реабілітаційний період можна скористатися і народними засобами, зокрема:

- Пити щодня хоча б по 800 мл теплого (але не гарячого!) молока. Вранці натще - 1 сире яйце.

НА ТВЕРДО

У разі тривалого проносу з'їсти 1-2 яйця, зварених на твердо.

РОЗУМОВА ПЕРЕВТОМА

- 1 столову ложку софори (насіння розрізати ножицями) залити холодною водою - 200 мл. Настояти два дні! Тоді все разом спожити вранці натще за 30 хвилин. До сніданку.

СТАТИ НА ПОЛИН

Коли болять ноги:

- Вранці, допоки не висохла роса, знайти місце, де росте полин. Постояти на рослині босоніж 30-45 хвилин.

На жаль, такі процедури належать до сезонних.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.