Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ОГІРКОВО-ЦИТРИНОВИЙ КРЕМ

 

- Через м'ясорубку пропускають 300 г огірків й одну середню цитрину. (Від шкірки плоди не очищають). Заливають суміш горілкою - 200 мл. Скляний посуд щільно закривають. Настоюють протягом доби у прохолодному місці. Потім настоянку проціджують, додають 100 мл камфорного спирту, три жовтки й 2 столових ложки меду. Добре змішують. Також зберігають у скляному посуді у прохолодному місці.

Такий крем використовують для догляду за жирною шкірою, і не тільки як косметичний засіб, а й як лікувальний.

ЗІБРАТИ ВАЖКО, АЛЕ...

У разі загострення бронхіту, запалення дихальних шляхів доречно застосовувати інгаляції з насіння сосни:

- 2 столових ложки сировини залити окропом - 1 л. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Не проціджувати. Вдихати гарячу пару (як тільки можете витримати) впродовж 15 хвилин. Процедуру приймати двічі на день.

Звичайно, щоб заготовити у належній кількості насіння сосни (зі соснових шишок), доведеться докласти чимало зусиль. Однак ваша праця воздасться добром для вашого здоров'я!

ПОЛЬОВИЙ ХВОЩ

До трав, які покращують кровообіг, належить хвощ польовий:

- 1 чайну ложку засушеного подрібненого хвоща польового залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 10-15 хвилин. Процідити. Випити вранці натще за 20 хвилин до сніданку. Цукру чи меду бажано не додавати.

ПОХИЛИЙ ВІК

Мимовільна випускання сечі у людей похилого віку:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої трави золототисячника засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти 2 години. Процідити. Протягом дня випити за три рази. На ніч перед сном - обов'язково! Настій вживати тільки теплим.

РЕВМОКАРДИТ

Перемолоти на м'ясорубці щойно заготовлені бруньки ялини або смереки. Через марлю відтиснути сік:

- Пити по 1 чайній ложці тричі на день. Сік зберігати у скляному посуді у холодильнику, але не більше 8-10 днів. На жаль, він швидко втрачає свої лікувальні властивості. Зашкодити не зашкодить, але й користі не принесе. Тому лікування належить до сезонних.

ТРИВАЛИЙ КАШЕЛЬ

- Вранці натще, за 30 хвилин до сніданку, випити два свіжих яйця.

- «Шанувальникам» цигарок доведеться обмежитися у курінні...

НА РАНИ ТА ОПІКИ

Подрібнене листя капусти змішати наполовину з яєчним сирим білком. Прикладати до гнійних ран, виразок, місць опіків.

ЙОД У МОРКВІ

Виявляється, що морква містить вдосталь йоду (15 мікрограм на 100 г сирої маси). Тому її корисно споживати при зниженій функції щитовидної залози.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.