Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

РОЗМАРИН І ПОЛИН

 

Якщо у вас зморшкувата шкіра:

- Тричі на тиждень (краще ввечері перед сном) приймайте теплі ванни, додаючи до них по три жмені засушених подрібнених трав розмарину і полину. Перед тим їх заливають окропом - 5 л, кип'ятять на малому вогні 3-4 хвилин і настоюють у посуді під кришкою впродовж 15 хвилин. Настій (разом з травами) переливають у ванну для купелі. Купатися слід 15-20 хвилин.

Крім того, і рослини покращують кровообіг, «підбадьорюють» , позбавляють втоми.

ВИКОРИСТАЙТЕ БОЛИГОЛОВ

Рак молочної залози, стравоходу, шлунка, печінки лікують болиголовом плямистим:

- Дві частини суміші - листя і нестиглого насіння разом з «парасолькою», на якій воно росте, залити чотирма частинами 90-процентного спирту. Посуд щільно закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 2 краплі на 1 столову ложку води п'ять разів на день. Не зловживати!

Ідеться про лікування тільки ранньої стадії раку.

Безперечно, без допомоги лікаря не обійтися!

ГАЛЬМУЄ РІСТ ПУХЛИН

- Дрібно натерти щойно заготовлений корінь лопуха. Їсти по 1 столовій ложці тричі на день (бажано за 15-10 хвилин до сніданку, обіду та вечері). Вживати протягом 14 днів поспіль. Потім зробити перерву на 5-6 днів і поновити процес лікування. Так протягом хоча б трьох місяців.

На жаль, лікування належить до сезонних, адже використовують лише свіжий корінь лопуха.

ОКРЕМА ПОРАДА

Захворювання жіночих статевих органів:

- Приготувати збір - корінь валеріани, листя меліси, трава приворотню, квіти кропиви глухої (в однаковій кількості за вагою). 2 чайні ложки засушеного подрібненого збору залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Випити малими ковтками протягом дня. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10-12 днів. І так до повного одужання.

КРИВАВИЙ ПРОНОС

- 1 чайну ложку засушеної подрібненої трави чорнокореня (можна замінити коренем рослини) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 4-5 хвилин. Настояти протягом 1 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 чайній ложці тричі на день. Не більше! Рослина містить отруйні речовини! Такі ліки - тільки для дорослих!

СЕРЦЕВІ НЕВРОЗИ

Чудодійна рослинна суміш від серцевих неврозів та серцевої слабості з квітів ромашки і конвалії (беріть - 1:1):

- 1 столову ложку засушеного подрібненого збору залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів. Вживати під час загострення недуги.

ЛАРИНГІТ

Взяти в однаковій кількості листя м'яти перцевої, шавлії і квіти ромашки:

- 1 десертну ложку засушеного подрібненого збору залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 40 хвилин. Процідити. Полоскати горло 3-4 рази на день. Щоразу готувати свіжий настій.

БАГАТИЙ ВІТАМІНОМ «С»

Плоди кизилу багаті вітаміном С. З них готують варення, джеми, сушать, а потім використовують для приготування узварів. Також зберігають у морозильних камерах. Кизил допомагає при лікуванні авітамінозу, крихкості судин, повільному заживанні ран, знімає втому.

Застереження: протипоказано при тромбофлебіті, цукровому діабеті, підвищеному зсіданні крові.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.