Останні новини

ЗАГОСТРЕННЯ

 

 

Пізньої осені, взимку та ранньою весною найчастіше виникають ризики захворіти на грип, застуду, ангіну... Лікарі це називають «спалахом епідемії гострих респіраторних захворювань». Як уберегтися від недуги, або, якщо вже захворіли, як краще лікуватися, в т.ч. засобами народної медицини?.. Кілька порад:

* * *

Уникайте масового скупчення людей, бо, на жаль, дехто вже може бути носієм хвороби. Адже вона передається й повітрям, крапельним шляхом.

* * *

Захистить медична маска, яку потрібно регулярно міняти.

* * *

Їжте якомога більше цибулі, часнику; пийте малиновий, калиновий, липовий чай.

* * *

Використовуйте інгаляції з картоплі, хвої.

* * *

Коли парите ноги, то додайте гірчичного порошку:

- 1 чайна ложка на 6 л гарячої води.

* * *

Застуда часто посилює ревматичні захворювання, болі у суглобах. Тоді парте ноги у гарячій воді, додаючи до неї морської солі:

- 2 столових ложки на 6-7 л води.

* * *

Запалення горла:

- У 200 мл теплої води розчинити 1 чайну ложку свіжого соку з листя алое. Полоскати горло 3-4 рази на день. Щоразу готувати свіжий розчин.

- Ковтати тричі на день по 1 чайній ложці оливкової олії. Але вона має бути теплою.

* * *

Якщо ангіна:

- 75-100 г (за вагою) засушеної подрібненої трави деревію залити 1 л гарячого пива (брати світле, легке). Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 150-200 мл тричі на день. Не зловживати! Такі «ліки» - тільки для дорослих!

- Збити свіже яйце. Добре розмішати його у 200 мл теплої води. Полоскати горло 5-6 разів на день. Неодмінно випльовувати. Народні зцілителі запевняють: «Вся нечисть на яйце осяде, тоді сплюнути її...».

* * *

Гострі респіраторні захворювання часто «переслідують» тих, у кого слабка імунна система організму. Тоді корисним буде шипшиновий чай (навіть для профілактики):

- 1 столову ложку засушеного подрібненого цвіту шипшини залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3 хвилини. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Перед вживанням процідити. Можна додати 1 чайну ложку меду. Протягом дня випити три таких порції.

- Замість цвіту інколи використовують листя шипшини. Приготування аналогічне. Але оскільки листя діє менше ефективно, то доведеться брати подвійну дозу сировини.

- Також готують відвар з молодого подрібненого кореня куща. Для приготування - 1 чайна ложка сировини на 200 мл теплої води. Довести до кипіння і кип'ятити 7-8 хвилин. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою. Перед вживанням процідити.

- Так само відварюють ягоди шипшини. Але лише 7 ягід (і не більше!) на 0,5 л води. Це - денна норма.

* * *

Сік лимона здатний збивати підвищену температуру, втамовувати спрагу:

- 3 столових ложки на 200 мл теплої води.

* * *

Під час застуди, підвищеної температури корисно їсти грейпфрут.

* * *

У разі таких захворювань краще відмовитися від шоколаду, цукерок, взагалі солодощів, окрім меду. Звісно, якщо мед не спричиняє у вас алергію, або ви хворієте на цукровий діабет.

* * *

УВАГА! Завжди звертайтеся до лікаря!

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.