Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ПОЛЕЖАТИ НА ЖИТІ

 

У давнину старші люди лікували радикуліт, позбавлялися болю у спині і суглобах тим, що спали на... житні соломі. Навіть поверх неї не стелили рядна, простирадла. Але солом'яну підстилку регулярно міняли! А коли приймали ванну, то також запарювали у ній кілька жмень житньої соломи. До речі, найкраще використовувати свіжу, відразу після жнив. Допомагало!..

Воістину, з житом жити - не тужити!

НЕ БУДЕ ЗАЙВИМ!

Стався поріз, утворилася рана, але вчасно не промили її, належно не перев'язали, бо не виявилася підручних засобів. Тоді:

- При першій же зручній нагоді належно промийте рану теплою водою з господарським милом, але перед тим, як перев'язати, покладіть на неї розрізаний листок алое. І лише тоді зробіть перев'язку.

Алое вбиває шкідливі бактерії, які, без сумніву, вже потрапили у рану, запобігає запальним процесам, загноєнню. Звісно, не забувайте про йод, зеленку, перекис водню. Вони завжди мають бути у домашній аптечці. Так само алое на підвіконні...

ЗАХВОРЮВАННЯ ГОРЛА І ГОРТАНІ

Ангіна, гострий і хронічний ларингіт, фарингіт:

- Взяти порівну квіти ромашки, листя шавлії, траву приворотню. 1 столову ложку засушеного подрібненого збору залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Полоскати горло 3-4 рази на день. Щоразу готувати свіжий настій.

ПОМ'ЯКШУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

При гострому запаленні верхніх дихальних шляхів лікуються інгаляцією з шавлії:

- Жменю засушеного листя рослини залити окропом - 1,5 л. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Використовувати для інгаляції - вдихати гарячу (як тільки можете витримати) пару впродовж 12-15 хвилин. Процедуру приймати 3-4 рази на день. На ніч перед сном - неодмінно.

Після кожної процедури не виходити на вулицю протягом години.

МЕТОДОМ СПРИНЦЮВАННЯ

Захворювання жіночих статевих органів, зокрема запалення, які спричиняють біль лікують таким методом:

- Взяти порівну засушені подрібнені квіти ромашки і траву перстачу гусячого. 1 столову ложку збору залити окропом - 1 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Використовувати для спринцювання. Процедуру приймати 2-3 рази на день. Курс лікування - до повного одужання.

ЧОТИРИ КОМПОНЕНТИ

Ефективно подіє на лікування діатезу рослинний збір з чотирьох компонентів рослин - молодої (зеленої) кори крушини, кореня солодки, трави фіалки триколірної, листя горіха волоського у співвідношенні 1:1:4:4.

- 1 столову ложку засушеного подрібненого збору залити теплою водою - 600 мл. Поставити на вогонь, довести до кипіння і кип'ятити, допоки не випарується 200 мл рідини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня малими ковтками.

Курс лікування - 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через 7-8 днів.

НЕФРИТ

Змішати засушені подрібнені листя суниці лісової, кропиви дводомної, ожини, берези (листя деревця краще заготовляти у травні) та насіння льону у співвідношенні - 1:1:1:2:5 (за вагою):

- Дві повні столові ложки суміші звечора залити холодною водою - 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці поставити на вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 15 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 10 днів. Протягом року - 7-8 курсів.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.