Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

НЕ ЗАВЖДИ!

 

 

Про чудодійну властивість крапель (настоянки) женьшеню говорити не доводиться. Але:

- Женьшень застосовується тільки в холодну пору року. Тривале використання цього препарату (спиртову настоянку женьшеню можна приготувати і самому) викликає безсоння, надмірно посилює серцебиття, спричиняє біль у серці і головний біль, знижує потенцію.

ГОДІ ЖАРТУВАТИ!

Виразка шлунка - одне з найнебезпечніших захворювань. Годі нехтувати ним, жартувати, мовляв: «Якось минеться...». Один з народних засобів лікування:

- Приготуйте суміш з подрібненого листя алое, свинячого смальцю (або гусячого жиру), вершкового масла, меду і порошку какао у співвідношенні 5:20:20:20:20. Опісля 1 столову ложку суміші розчинити у гарячому молоці - 200 мл. Пити двічі на день по 100 мл за 30 хвилин до вживання їжі.

При такому захворюванні завжди звертайтеся до лікаря!

УТВОРЕННЯ ТРОМБІВ

У разі варикозного розширення вен, утворення тромбів:

- 50 г подрібнених плодів каштанів (брати тільки спілі, ті, що вже впали на землю) залити горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 30 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка. Повторити, якщо необхідно, через 45-60 днів.

АНТИВІРУСНИЙ ЕВКАЛІПТ

Застуда горла, ангіна?.. Тоді:

- 1 столову ложку подрібнених листочків евкаліпту залити окропом - 200 мл. Настояти у посуді під кришкою до літеплої температури. Процідити. Полоскати горло 3-4 рази на день після вживання їжі, щоразу готуючи свіжий настій.

МАТЕРИНКА ДІЄ ЗАСПОКІЙЛИВО

При нервових стресах, надмірному збудженні, безсонні:

- 100 г засушеної подрібненої трави материнки залити теплою водою - 3 л. Довести до кипіння і кип'ятити 3-4 хвилини. Настояти 10 хвилин. Процідити у ванну для купання (з розрахунку на 50-60 л води). Процедуру приймати ввечері перед сном.

Траву материнки додавали до купелі діточкам, які часто прокидалися вночі.

ЦІКАВИЙ МЕТОД

У давнину, коли болів зуб, жували корінь суниці лісової (свіжий або засушений). Потім утворену кашку тримали біля хворого зуба, допоки той не перестане боліти...

Та кращої поради шукайте у стоматолога!

ХУРМА

Споживати плоди хурми корисно багатьом, особливо при авітамінозі, адже у них високий вміст різних вітамінів. Однак хурма категорично протипоказана при ожирінні і цукровому діабеті! Зважте на це!

БІЛКИ

Волоські горіхи мають високий вміст білків. Але їсти їх бажано не більше 10-12 на день. Надмірне споживання ядер волоського горіха негативно впливає на роботу шлунка, особливо у старших людей.

При складних шлункових захворюваннях від волоських горіхів краще відмовитися.

ПРИВАБЛИВІСТЬ

Для сухого й ламаного волосся рекомендується за 2 години до миття втирати суміш із рівної кількості соків капусти, лимона й шпинату. Процедуру приймати 1-2 рази на тиждень. (Краще ввечері перед сном). Така суміш соків живить шкіру голови, корінці волосся.

ОМОЛОДЖУЄ ШКІРУ

Яблука освіжають і омолоджують шкіру обличчя. Для цього:

- Зваріть яблуко у невеликій кількості молока. Розріжте його на скибки і зробіть теплу маску. Через 20 хвилин змийте теплою водою. Таку процедуру краще приймати ввечері перед сном. Достатньо двох процедур на тиждень.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.