Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ОПТИМАЛЬНА ДОЗА

 

 

Корінь лопуха очищає організм:

- 1 чайну ложку подрібненої сировини залити окропом - 200 мл. Це - оптимальна доза! Не беріть більше! Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити через 14 днів. Протягом року - 5-6 курсів.

ЗНАЙОМИЙ ЧУЖИНЕЦЬ

Лавр, звісно, не українська рослина. Але наші вправні господині швидко з'ясували смакові якості лаврового листя; а народні зцілителі довідалися про його лікувальні властивості. Воно позитивно впливає на хвору підшлункову залозу. Тому частіше додавайте лавровий лист до страв:

- До перших - за 5 хвилин до готовності; до других - за 10 хвилин.

ПОСИЛИТЬ АПЕТИТ

За 20 хвилин до вживання їжі випийте 100 мл розсолу квашеної капусти. (Він і печінку підлікує). І так тричі на день.

Дітям, віком від 4-5 років, давати по третині. або половині цієї дози.

Достатньо 2-3 тижнів такого «лікування».

МЕНШЕ СОЛІ

У спекотні дні можуть часто набрякати ноги. Щоб такого не траплялося, зменшіть споживання солі. А ввечері перед сном вмивайте ноги у прохолодній воді.

ТАКИЙ ЧАЙ НЕ ЗАШКОДИТЬ

Хворим на цукровий діабет, безперечно, не можна вживати солодкого, особливо, коли підвищився рівень цукру у крові. А так його хочеться...

Чай з вересу, який має солодкий присмак, все ж не зашкодить. Приготування:

- 1 чайна ложка засушеної подрібненої рослини (заготовляють і сушать у вересні) на 200 мл окропу. Перед вживанням процідити. Пийте, скільки смакує!..

ПЛІД І СІК

Грейпфрут містить вдосталь кальцію, тому надзвичайно корисний при серцево-судинних захворюваннях або після перенесеного інфаркту міокарда. Він добре діє на судини, нормалізує артеріальний тиск.

Споживайте хоча б 1-2 плоди на день, або пийте свіжий сік з них - 250-300 мл на день.

ЗУБНИЙ КАМІНЬ

Щоб не утворювався зубний камінь (а це проблема для багатьох), слід частіше їсти сирі листки капусти і коренеплоди моркви.

Також регулярно полоскати ротову порожнину настоєм подрібнених дубової кори і деревію (брати порівну, ретельно перемішати):

- 2 чайні ложки збору на 200 мл окропу. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Перед полосканням процідити.

Не забувайте про стоматолога!

«МОЛОЧКО» З НАСІННЯ КАВУНА

Проти глистів:

- 1 столову ложку щойно заготовленого подрібненого насіння кавуна залити 10-ма столовими ложками теплої (але не гарячої) води. Розтирати до утворення «молочка». Ці ліки вживати впродовж дня. Дітям зменшити дозу наполовину. Курс лікування - 21 день.

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.