Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПОДОЛАТИ БОЛІ У СУГЛОБАХ

 

 

Для курсу лікування знадобиться 2 кг сушених абрикосів. На ніч у теплій воді - 200 мл змочити 10 плодів. Додати 1 столову ложку цукру. Вранці натще (за 20 хвилин до сніданку) плоди з'їсти, а воду випити.

ЛОПУХ ЗМОЧУЄМО В ОЦТІ І...

До хворих колін, особливо, коли відкладаються солі, на ніч прикладають свіже листя лопуха, змочене в оцті. Прикладати тільки нижньою стороною. Весною використовують листя мати-й-мачухи, але тільки під час цвітіння рослини. Кількість процедур - довільна. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

З ВЕСНИ - ДО ОСЕНІ

Зелене листя шовковиці можна заготовляти з весни до осені, коли вже й ягоди зібрано. Щойно заготовлену подрібнену сировину використовують для приготування імунного чаю:

- 1 десертну ложку листя залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15 хвилин до їди.

КРАСА І КОРИСТЬ

Різке погіршення зору, зокрема з настанням вечірніх сутінків, у народі називають «курячою сліпотою». Причини захворювання можуть бути різні. Та в будь-якому разі на допомогу прийде червона троянда:

- 1 чайну ложку засушених подрібнених пелюсток квітки залити окропом - 200 мл. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити три таких порції. Через місяць лікування зробити перерву на тиждень. Протягом року - 5-6 курсів.

У разі такого захворювання бажано носити темні окуляри.

ПЕКУЧІ ЛІКИ

Хрін лікує від катаракти:

- 1 столову ложку дрібно натертого коренеплоду залити свіжим молоком - 200 мл. Довести до кипіння на малому вогні, але не кип'ятити. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10-12 днів. Протягом року - 5-6 курсів лікування.

Застереження: якщо хрін дає ускладнення на шлунок чи спричиняє до інших захворювань, то від такого лікування доведеться відмовитися.

КОЛИ АНГІНА

- 1 столову ложку подрібнених орликів (бур'ян, що здебільшого росте на городі) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Дітям, віком від 4-5 років, пити по 1 столовій ложці; дорослим - по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - до повного одужання.

З ЧЕРВОНИМ ПЕРЦЕМ

Під час епідемії грипу п'ють чай з червоним гірким перцем, подрібненим на порошок. Але чай має бути тільки трішечки пекучим. До смаку можна додати меду. Денна норма такого чаю - не більше 0,5 л.

ПОЧУЄ!..

Якщо з вуха тече гній, людина недочуває:

- Взяти клаптик лляної тканини (15х15 см), втерти у нього розтоплений віск. Опісля тканину згорнути у лійку. Вузьким кінцем вкласти у хворе вухо, а широкий кінець запалити. Хай тліє 7-8 хвилин. Витягнути з вуха. Гній залишиться у лійці.

Процедуру приймати рази на день, краще ввечері перед сном, лежачи на боці, хворим вухом вверх від подушки. Достатньо 5-6 процедур.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.