Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

“СУХЕ” ОКО

 

 

Це - відносно нове очне захворювання. Здебільшого виникає у тих, то багато сидить перед екраном телевізора або за комп'ютером. Починається з відчуття погіршення зору, а потім навіть може призвести до сліпоти. Якщо від телевізора можна відмовитися (принаймні, обмежитися у перегляді телепередач), то комп'ютер для когось - «робочий інструмент». Без нього аж ніяк!..

Тоді потрібно кілька разів на день штучно викликати сльози. Найпростіший засіб - глибоко вдихати пари щойно дрібно натертих цибулі чи хрону.

ПОСПІШАЙТЕ!

Зеленчук жовтий заготовляють наприкінці серпня - у вересні. Ця рослина стане вельми помічною для чоловіків, які захворіли на аденому простати:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого зеленчука жовтого залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити через 7-8 днів. Протягом року - 5-6 курсів лікування.

ЛІКИ З ТЕРМОСА

Для лікування сечокам'яної хвороби знадобиться парило звичайне, листя суниці лісової і ягоди шипшини (все в рівних частинах):

- 1 столову ложку засушеного подрібненого збору звечора засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити, кщо необхідно, через 12-14 днів.

ОРЛИК ЗНЕБОЛЮЄ

Чудодійна рослина орлик (у народі - оксамит, водозбір)! Пити чай з нього зцілителі радять жінкам при болісних місячних:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом - 300 мл. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Можна додати 1-2 столові ложки червоного вина. (Краще брати «Кагор»). Протягом дня випити за 5-6 разів.

НАСТІЙ З БАРБАРИСУ

Будь-якої пори року можна заготовити молоду кору барбарису, щоб полікувати хворе горло:

- 1 столову ложку щойно заготовленої подрібненої сировини залити окропом - 250 мл. Кип'ятити, допоки не випарується 50 мл рідини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Теплим настоєм полоскати горло чотири рази на день. Щоразу готувати свіжий настій.

- До речі, настоєм барбарису полощуть ротову порожнину, щоб втамувати зубний біль.

ЗНАТИ ПРО ЧОРНУ РЕДЬКУ

У народній медицині чорну редьку здавна використовують не тільки як хороший засіб від кашлю, коклюшу, а й для виведення камінців і піску у нирках та сечовому міхурі. Вона має сильно виражені сечогінні, жовчогінні та антисептичні властивості. Також збуджує апетит, посилює виділення шлункового соку, поліпшує травлення...

ВАРЕНА КВАСОЛЯ

Засобом проти діабету, коли стрімко підвищується рівень цукру у крові, стане варена квасоля:

- Денна норма споживання - хоча б 100-150 г. І так 4-5 днів на тиждень.

Не варто чекати, коли хвороба загостриться. Їжте варену квасолю для профілактики.

СЕЗОН НА ОЖИНИ

Завжди користайтеся ягідним сезоном! Свіжі ягоди - найкращі ліки! Заморожені - менш ефективно діють на організм, хоча і ними не нехтуйте!

Зокрема, свіжина ожина (ягоди найкраще збирати у серпні) є добрим стимулятором для обміну речовин, покращує функції системи травлення. Денна норма для дорослих - хоча б 150-200 г

Сама прогулянка лісом, аби «вполювати» ягоди, вже додасть сили і здоров'я!

СИРИЙ ГАРБУЗ

Безперечно, така їжа багатьом не сподобається. Але хворим на печінку доречно споживати хоча б 50 г сирого гарбуза (брати м'якуш). І так 4-5 днів на тиждень.

ОБИРАЙТЕ КРАЩЕ!

Щоб позбутися бородавок, їх 5-6 разів на день натирають свіжим соком чистотілу (беруть усю наземну частину рослини) або кульбаби. Сік («молочко») кульбаби відтискають із стебел-трубочок, на яких ростуть квіти. Можна скористатися і всією наземною частиною рослини. Слід пам'ятати, що сік кульбаби діє ефективніше. Але, так чи інакше, це лікування належить до сезонних.

Натомість до бородавок також прикладають сиру розрізану картоплю. Такі картопляні компреси доречно ставити на ніч.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.