Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ЗАГОЮВАННЯ РАН

 

 

Радикальним засобом для загоювання ран є, як вважають народні зцілителі, свіжий сік з берізки польової. (Побутує й інша назва рослини — повійка). Промивати ним рани слід 3-4 рази на день. Але перед тим, як відтиснути сік з берізки польової, її потрібно добре помити у проточній воді. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

НЕВРАСТЕНІЯ

- 1 столову ложку засушеної подрібненої лободи білої залити окропом - 200 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 50-60 днів.

КАРІЄС ЗУБІВ

- 1 столову ложку подрібненої засушеної лободи білої залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури. Процідити. Полоскати ротову порожнину 3-4 рази на день. Щоразу готувати свіжий настій.

ЯЛІВЦЕВИЙ УЗВАР

Як сечогінний засіб:

- 2 столові ложки засушених плодів ялівцю залити теплою водою - 600 мл. Довести до кипіння і кип'ятити 5 хвилин. Настояти протягом 2 годин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити 5-6 разів на день по 50 мл. Цієї порції має вистачити на 2 дні. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 50-60 днів.

ЗДОРОВИЙ КОМПОТ

У разі пониження кислотності шлункового соку:

- 1 кг подрібненого на невеликі шматки стебла ревеню залити теплою водою - 5-6 л. Довести до кипіння і кип'ятити 5 хвилин. Настояти у закритому кришкою посуді 1 годину. Проціджувати не обов'язково. Пити, скільки смакує.

До речі, у літню спеку такий компот добре втамовує спрагу.

Застереження: протипоказано при ниркових захворюваннях.

РОЗУМОВА ПЕРЕВТОМА

Добре знімає розумову перевтому, відновлює сили лимонник китайський:

- 2 столові ложки щойно заготовленого, подрібненого листя рослини засипати у термос і залити окропом - 0,5 л. Настояти 2 години. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

ПІДСОЛЕНА ВОДА

Якщо погано виходить кал, закрепи:

- Вранці натще випийте склянку теплої, злегка підсоленої води (четвертина чайної ложки солі на 200 мл рідини). Пити малими ковтками.

ПОТРЕБА В ОЧИЩЕННІ

Для ефективного очищення крові, виведення шлаків з організму:

- По половині столової ложки подрібнених листя кропиви дводомної і петрушки (однаково використовують свіжий і засушений збір) залити окропом - 400 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування не є обмеженим.

ПОРОШОК ПІДПІЛУ

Засушене листя підбілу (мати-й-мачухи), яке найдоцільніше заготовляти під час цвітіння рослини, перетерти на порошок. Ним посипають ділянки шкіри, уражені бешихою. Кількість і тривалість процедур - довільна. Курс лікування - до повного одужання.

НА БОРОДАВКИ

Аби вивести бородавки:

- Щойно заготовлений цвіт кульбаби на стебла, на якому він «тримається», перемолоти. З отриманої маси через марлю відтиснути сік. Ним змащують бородавки 3-4 рази на день. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

Тарас ЛЕХМАН

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.