Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

УЧИСЯ, СТУДЕНТЕ!..


Риба (особливо смажена) корисна для школярів, студентів, які багато працюють розумово. Вона поповнює організм, зокрема мозок, фосфором, що сприяє покращенню пам'яті, позитивно впливає на розвиток мислення. Так само ядра волоських горіхів.
Але йе аж ніяк не значить, що тоді не потрібно сідати за підручники, посібники, конспекти...
МІКРОКЛІЗМА
Для лікування запалення чоловічої статевої залози:
- 2 столові ложки подрібненої ромашки лікарської (продається в аптеках, якщо не заготовили влітку самі) залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. З настою робити теплі (+37-38 С) мікроклізми по 50 мл на ніч. Курс лікування - 45 днів.
ЗАПАЛЕННЯ СТАТЕВОЇ ЗАЛОЗИ
- Запарити 199 г рослинного збору (буркун, чебрець, сухоцвіт, листя ожини та листя берези; брати в рівних пропорціях - по 25 г) двома літрами окропу. Температура води повинна становити +37-38 С. Процедуру приймати увечері перед сном впродовж 15 хвилин. Кількість процедур - довільна.
ЗГОРТАННЯ КРОВІ
Споживання свіжих плодів винограду корисне для згортання крові.  На зиму їх можна зберігати у морозильні камері. Але тоді лікувальний ефект буде меншим. Скористайтеся сезоном!
P.S. Солодкі плоди винограду (принаймні, їх надмірне споживання) протипоказані хворим на цукровий діабет!
ЗГУЩУЄ І ОЧИЩАЄ
У кого надмірно розріджена кров (у таких випадках кажуть «рідка кров»), часті «безпричинні» кровотечі з носа, погано заживають рани, порізи - пийте настій з кропиви дводомної (однаково використовують засушені листочки і насіння рослини):
- 1 столову ложку подрібненого збору (якщо берете ист я) залити окропом - 300 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Випити протягом дня за 3-4 рази за 2 хвилин до їди.
Водночас настій з кропиви виводить зайві шлаки з організму. Курс лікування - 21 день. Повторити через 30-32 дні.
Також доречно готувати салати зі свіжих листочків кропиви. Скористайтеся сезоном!
ШИПШИНА - НЕ ВСІМ!
У разі відкладення у нирках чи сечовому міхурі камінців, вживання настоїв чи відварів з шипшини (ягід, цвіту, подрібненого коріння) тільки погіршить стан хворого. Будьте обачними!
ЗНИКНЕ ШКІДЛИВА ЗВИЧКА
Важко кинути курити цигарки?.. Тоді спробуйте такий народний засіб:
- Як тільки захочеться палити, негайно беріть шматочок кореня аїру (використовують і засушений) і жуйте його впродовж 10-15 хвилин. Ковтати не потрібно.
Спробуйте так «протриматися» 10-12 днів. Бажання палити цигарки зникне.
ЛІКУЙТЕСЯ ВЕРЕСОМ
Верес виводить з нирок камінці:
- 1 чайну ложку подрібненої засушеної рослини (верес заготовлять під час цвітіння) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Настій пити теплим по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 14 днів. Повторити, якщо необхідно, через 10 днів. Але за такої недуги завзжи консультуйтеся у лікаря!
НЕБЕЗПЕЧНА ОТРУТА
Дехто для лікування від алкоголізму використовує гнойовик чорний. Але цей гриб - отруйний! У суміші з алкоголем (навіть у маленьких дозах) дія отрути тільки посилюється, що може призвести до фатальних наслідків.
СМАКУЙТЕ КАВУНОМ!
Кавун особливо корисний у разі гіпертонії, подагри, артритів, постачає організму калій, лікує щитоподібну залозу, долає ожиріння.
Скористайтеся сезоном! Але будьте впевнені, що ця ягода без надмірного вмісту нітратів!
КАШТАНИ ПРОТИ ГЛИСТІВ
- 1 чайну ложку засушених і подрібнених на порошок дозрілих плодів каштанів залити теплою водою - 200 мл. Довести до кипіння і кип'ятити, допоки не залишиться 150 мл рідини. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл тирчі на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 30 днів. Але таке лікування рекомендоване людям, віком від 16 - до 70 років!
Тарас ЛЕХМАН
м. Червоноград

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.