Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ВЕСНЯНА ЖУРАВЛИНА



Аж пізно восени збирають на болотах журавлину. Але ця ягода — стійка! Довго зберігає цілющі властивості. Вона може успішно перезимувати під щільним покровом снігу, а міцні морози тільки їй на користь.
Тому ягоди журавлини збирають і ранньою весною, як тільки починає сходити сніг. Тоді вони набувають солодкого смаку і є дуже корисними для зміцнення імунітету організму.
КАЛИНОВИЙ СИРОП
Половину трилітрової банки заповнити ягодами калини і цукром (1:1). Залити теплою водою, але не «по вінця» посудини, четвертину залишити незаповненою. На «горло» банки насадити гумову хірургічну рукавицю. Настояти у теплому місці 2 місяці. Процідити. Отримаєте калиновий сироп - надійний помічник від кашлю, підвищеного тиску, безсоння.
ПРОЯВИ АЛЕРГІЇ
Заготовте квіти глоду, траву собачої кропиви, мелісу та листочки омели білої (2:1:1:1):
- 5 столових ложок подрібненої перемішаної сировини залити 96-процентним спиртом - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. У разі загострення алергії, пити по 30-40 крапель на столову ложку води тричі на день через 2 години після їди. Не зловживати!
КОМПЕНСУЄ СИРОВАТКА
Брак кальцію в організмі компенсує свіжа сироватка. Пийте хоча б по 200 мл тричі на день за 20 хвилин до вживання їжі. Сироватка також додає апетиту.
КРОВОСПИННИЙ НАСТІЙ
Жінкам під час надмірних місячних:
- 1 столову ложку засушеного подрібненого суцвіття цмину піскового залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди.
ЧЕРВОНА ТРОЯНДА
Для покращення зору, зняття втоми з очей:
- 1 столову ложку подрібнених пелюстків червоної троянди (брати свіжі, а не зів'ялі чи сухі) залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Водночас рештою настою промивати очі.
З ВОВЧУГА І ЦИКОРІЮ
При подагрі застосовують настій з вовчуга польового (наземної частини рослини) і кореня цикорію. Сировину заготовляють в однаковій кількості:
- 4 чайні ложки засушеного подрібненого збору залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.
ПОЗБАВЛЯЮТЬ ЧОРНОБРИВЦІ
Ще одна лікувальна властивість чорнобривців - позбавляти від головного болю:
- 1 десертну ложку засушеного насіння квітів залити окропом - 300 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Випити протягом дня за 3-4 рази.
- У відварі з квітів чорнобривців вмивають голову, щоб не боліла.
ЯКОМОГА БІЛЬШЕ
При сильному алкогольному отруєнні пийте якомога більше міцного гарячого чаю з чебрецю і звіробою (1:1). Готуйте з розрахунку:
- 1 столова ложка подрібненого збору на 400 мл окропу. Настояти 10 хвилин. Перед вживанням процідити.
ПІДВЕЧІРОК І СНІДАНОК
У разі закрепів:
- З'їжте за 1 годину до «легкої» вечері три дрібно натертих яблука. Так само вранці натще за 1 годину до сніданку. Пронесе!..



Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.