Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ТРИВАЛА НЕДУГА


Один з народних засобів лікування хронічного бронхіту:
- 1 десертну ложку подрібненої трави шавлії залити молоком - 200 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 1-2 хвилини, помішуючи дерев'яною ложкою. Настояти 10 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Випити ввечері перед сном.
ЗНОВУ ГОРЛО?..
Відчуваєте біль у горлі, пече?.. Тоді:
- До 200 мл гарячої (!) води додати 1 столову ложку лимонного соку, 1 чайну ложку морської солі, половину чайної ложки меленого перцю. Добре розмішати. Остудити до літеплої температури. Полоскати горло тричі на день, щоразу готуючи свіжу суміш.
ПРИГОТУЙТЕ САМІ
Краплі з валеріани заспокоюють збуджену нервову систему. Так, вони продаються в аптеках. Але можна приготувати й самому:
- 100 г (за вагою) подрібненого кореня рослини (беруть щойно заготовлений) залити горілкою - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. У разі загострення недуги пити по 20 крапель тричі на день. Можна їх додавати до 25 мл води. Не зловживати!
З ГІРЧИЦЕЮ...
Коли споживаєте багато м'ясних продуктів, а таке, насамперед, трапляється у свята, (хоча пам'ятайте, що шкідливо переїдатися «важкими стравами», приправляйте їх гірчицею. Вона неабияк сприяє травленню. (До речі, як принагідно, також лікує застуду).
Але гірчиця категорично протипоказана при виразках дванадцятипалої кишки, шлунка, взагалі, при гострих шлункових захворюваннях.
МУДРІ ЄГИПТЯНИ
Мабуть, що і тепер ми ще достеменно не з'ясували всіх цілющих, лікувальних властивостей чорної редьки. Хоча часто її споживаємо...
Виявляється, що у Давньому Єгипті вона була неодмінною у раціоні харчування майстрів, які невтомно трудилися на спорудженні пірамід. Адже чорна редька здатна відновлювати сили.
ЩОБ ЗУБ НЕ БОЛІВ
- Змішати 1 чайну ложку меленого перцю і 3 чайні ложки олії гвоздики. У суміші змочувати вату і прикладати до хворого зуба.
ЗБУДЖУЄ АПЕТИТ
Сік алое збуджує апетит. Пийте по половині чайної ложки вранці натще, за 20 хвилин до сніданку. Але ця порада - тільки для дорослих!

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.