Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

СКАРБ ВІТАМІНІВ

 

Чим корисний шпинат?..

Він містить у собі чотирнадцять вітамінів, а також білок, кальцій, калій, залізо... Тому салати з нього (особливо весняної пори) - неабияка підмога здоров'ю! Адже шпинат покращує імунітет організму, лікує серце, сприяє травленню...

ПІСНИЙ САЛАТ

Хворим на панкреатит доречно споживати пісний овочевий салат:

- Зварені у «мундирах» картоплю, червоний буряк, моркву (співвідношення - 2:2:1) очистити і дрібно нарізати. Перемішати, полити олією, додати трішечки солі. Інших спецій та приправ не додавати. Їжте на здоров'я!

P.S. Подаю це з досвіду своєї матері.

ГАС І СІЛЬ

Рятуємось від бронхіту:

- Банку (0,5 л) заповнити гасом (нафтопродукт, що колись використовували для ламп) - 300 мл. Додати 3 столові ложки кухонної солі. Посуд закрити і настояти у теплому місці, але не біля відкритого вогню, протягом 1 години. В отриманому розчині змочити лляну тканину і прикласти до грудей на 45 хвилин. Процедуру приймати на ніч перед сном. Курс лікування - місяць.

Застереження! Дехто підігріває гас на водяній бані. Краще не робіть цього. При високій температурі він може спалахнути.

АПЧХИ, НЕМОВЛЯТКО!

Якщо під час нежиті у немовлятка «забитий» ніс, погано виходить слиз:

- Дайте йому кілька разів понюхати розрізану чорну редьку. Але тримайте її від носика на відстані 7-8 см. Закапувати носика свіжим соком чорної редьки не годиться. Він подразнює ніжну шкіру, спричиняє опіки.

КАРТОПЛЯ З ОЦТОМ

Під час захворювання на грип допоможе «збити» підвищену температуру і втамувати головний біль такий народний засіб лікування:

- Дрібно натріть 2 середніх, очищених від лушпайок картоплини. Додайте 2 столові ложки оцту. Отриману «кашку» перекладіть у марлю, згорніть її і прикладайте до лоба та на скроні. Процедуру приймайте по 30 хвилин 2-3 рази на день.

ОДНЕ ЛІКУЄШ...

Споживати свіжі сирі яйця корисно хворим на туберкульоз легень. Але зважте, що їх надмірне споживання шкодить печінці...

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.