Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СТАРИЙ ЗАСІБ МОЛОДИТЬ

 

 

Почувати себе бадьорим, сповненим сил та енергії:

- Заготовте в однаковій кількості (за вагою) бруньки берези, цвіт ромашки, траву звіробою (збирають під час цвітіння рослини). 2-3 столові ложки подрібненого засушеного збору залити окропом - 0,5 л. Настояти 25-30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за три рази. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

P.S. Такий збір після сушіння (заготовляють його поетапно) слід подрібнити, ретельно перемішати і зберігати у закритому скляному посуді, у сухому місці.

ВІТАМІННИЙ «ДЖЕМ»

Взяти порівну (за вагою) родзинок, кураги, чорносливу (без кісточок), плодів шипшини. Залити холодною джерельною водою, щоб вона покрила збір. Настояти протягом доби. Потім перемолоти на м'ясорубці. Отриманий вітамінний джем зберігати у холодильнику, у скляному закритому посуді. Їсти по 1 столовій ложці натще, за 20 хвилин до сніданку.

Він особливо корисний для людей старшого віку.

ПРИГОТУЙТЕ ВІДВАР

У разі захворювання на артрит приготуйте відвар з корінців розторопші плямистої:

- 1 50 г подрібненої сировини (беруть і засушені корінці) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 30 хвилин на водяній бані. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 4-5 разів на день. (Бажано за 30 хвилин до їди і на ніч перед сном).

ЗУПИНЯЄ КРОВ

Аби швидко зупинити кровотечу з рани, до місця порізу прикладають навпіл розрізаний листок каланхое. Водночас він убезпечить від потрапляння інфекції.

ПІД ЧАС...

Порада жінкам:

- Апельсин зупиняє маткові кровотечі. У разі їх появи щодня споживайте хоча б 3-4 плоди.

ЯДРА ЖОЛУДІВ

Якщо кровоточать ясна:

- 2 столові ложки засушених подрібнених (але не на порошок) ядер жолудів залити теплою водою - 0,5 л. Довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Процідити. Полоскати ротову порожнину 3-4 рази на день.

БУРШТИНОВА ОЛІЙКА

Виявляється, що з бурштину добувають цінну олійку (продається в аптеках). Для швидкого гоїння нею покривають місця опіків на шкірі, гнійні рани, порізи...

ЦВІТ ЛИПИ У ТОРБИНЦІ

Часто дошкуляє головний біль і як його позбутися без таблеток?.. Спробуйте такий стародавній засіб:

- Жменю засушеного липового цвіту залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти до літеплої температури. Процідити. Цвіт перекласти у торбинку з марлі і почергово прикладайте її до скронь, потилиці, лоба. Кількість і тривалість процедур - довільна. Але для кожної процедури готуйте свіжий настій. Липовий чай можна випити.

ЦИСТИТ

- 1 десертну ложку засушеної подрібненої трави алтеї лікарської залити окропом - 300 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10 днів. Максимальний курс лікування протягом року - 3-4 місяці.

ТІЛЬКИ ДЛЯ ДОРОСЛИХ!

Засіб від застуди:

- До 200 мл червоного вина (краще брати «Кагор») і 200 мл води додати половину розрізаного лимона (розріжте на чотири частинки) й 1 столову ложку цукру. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип'ятити на малому вогні 2-3 хвилини. Випити гарячим протягом дня за 3-4 рази.

Але такі народні ліки від застуди тільки для дорослих!

ЗЕЛЕНИЙ КЕФІР

- До 0,5 л кефіру додати чотири столові ложки подрібненої зелені - петрушки, цибулі, щавлю, селери... Добре розмішати. Настояти 3 години у теплому місці. Випити протягом дня за три рази.

Зелений кефір сприяє процесам травлення, покращує імунну систему організму.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.