Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЛІКИ З ПАСІКИ

 

“Хто регулярно споживає мед, той досягає довголіття».

(Народна мудрість)

* * *

Стенокардія:

- 300 г меду (за вагою), 100 г подрібненого листя алое, 500 г подрібнених волоських горіхів, сік двох лимонів. Усе добре змішати. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

* * *

Якщо готуєте горіхову настоянку для хворого шлунка, то додайте до неї меду. Розрахунок: 1 чайна ложка меді на 0,5 л рідини.

* * *

Запечений гарбуз з медом - корисна їжа після перенесеного гепатиту.

* * *

Замість цукру до горнятка розчинної чи заварної кави додайте чайну ложку меду. Він здатний послабити вплив шкідливого для серця кофеїну.

* * *

Кращі ліки від застуди - мед і калина. Отож, з'їсти 10 ягід калини й 1 чайну ложку меду. Запити гарячим чаєм - 150-200 мл. Протягом дня спожити три таких порції.

* * *

- 1 чайну ложку меду розчинити у воді, температурою +40 С. Полоскати хворе горло.

* * *

На хворий зуб можна покласти дрібку прополісу. Це втамує біль.

* * *

Хворим на печінку слід щодня споживати 10 г прополісу, але попередньо розчинити його у гарячій воді - 150 мл. Випити за раз натще, за 15-20 хвилин до сніданку. Курс лікування - 21 день.Повторити через 10 днів. Максимальний курс лікування протягом року - 4-5 місяців.

* * *

Для хворої підшлункової залози рекомендовано тричі на день через 30 хвилин після їди споживати по 15 г чистого прополісу. Спочатку 10-15 хвилин жувати його, а потім ковтати. Через кожних 5 днів такого лікування робити перерву на 2 дні. Максимальний курс лікування протягом року - 4-5 місяців.

* * *

У давніші часи радикуліт лікували таким методом:

- Літньої пори ставили поряд (впритул) 3-4 вулики. Зверху клали тонкий матрац. Коли наставали теплі ночі, спали на вуликах...

* * *

Щоб вилікувати запалення суглобів, доречно прикладати до них тканину, яку пасічники закладають на зиму у вулики для ущільнення та утеплення.

* * *

Один з цінних продуктів бджільництва - квітковий пилок, зібраний бджолами. У кого порушений обмін речовин, пилок беруть на кінчик ножа, ковтають і запивають теплою водою - 100 мл. Такі ліки приймати двічі на день - вранці натще і ввечері за 20 хвилин до вечері. Курс лікування - місяць.

* * *

На жаль, у декого мед та інші продукти бджільництва викликають алергію. Тож доведеться відмовитися від них.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.