Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДЬОГТЕМ ОЧИЩАЮТЬ ШКІРУ

 

На жирній шкірі часто проступають фурункули, вугри. Допоможе лікуванню дьоготь, взятий з берези:

- 600 г дьогтю залити холодною водою - 4 л. Добре розмішати. Настояти у щільно закритому кришкою посуді 2-3 доби, але у теплому місці. Утвориться піна, яку потрібно акуратно зняти дерев'яною ложкою. Опісля рідину перелити в окремий посуд, який можна герметично закрити (краще брати пляшки) і зберігати в холодному місці. Такою «дьогтевою» водою, підігрітою до температури + 36-38С, вмивати обличчя, місця виразок на шкірі. Курс лікування може тривати 2-3 місяці.

ХОЛОДНІ КОМПРЕСИ

При синцях зцілителі радять використовувати холодні компреси з кореня живокосту:

- 50 г подрібненого кореня залити окропом - 300 мл. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти три години у закритому кришкою посуді. Можна не проціджувати. Змочувати у настої марлю і прикладати до синців. Кількість і тривалість процедур - довільна.

ВПОРАЄТЬСЯ КАШТАН

Варикозне розширення вен часто призводить до ускладнень - флебіту, тромбофлебіту... З цими недугами успішно впорається настоянка каштана кінського:

- Пити по 30-40 крапель 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди. Настоянкою також натирають місця розширення вен. Курс лікування - місяць.

Приготування настоянки:

- 100 г подрібнених плодів каштана кінського залити горілкою - 0,5 л. Настояти 14 днів у теплому місці. Процідити. Зберігати у скляній герметично закритій посудині.

ГОРІХОВЕ БОРОШНО

Ліки від туберкульозу:

- Засушені ядра волоського горіха подрібнити на порошок. Три чайні ложки отриманого «горіхового борошна» залити молоком - 300 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 2-3 хвилини, помішуючи дерев'яною ложкою. До гарячого молока додати 1 чайну ложку вершкового масла. Коли молоко охолоне до температури +38-40С, додати 1 чайну ложку меду. Добре розмішати. Протягом дня випити дві таких порції.

З ВІКОМ...

Чим старша людина - тим більше шансів захворіти на запалення суглобів. Лікуванню допоможе настоянка:

- 100 г подрібненого листя алое залити горілкою - 0,5 л. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Під час загострення недуги натирати хворі суглоби 3-4 рази на день. На ніч - обов'язково!

ЯКИЙ ЛИСТОК ВИКОРИСТОВУВАТИ

Алое часто використовують при лікуванні різних недуг. Але для приготування внутрішніх ліків, тим паче для зовнішніх аплікацій (виведення фурункул, наривів...) найкраще брати 2-3-річні листки рослини.

ЗАГАЛЬНЕ ЗМІЦНЕННЯ ОРГАНІЗМУ

Що знадобиться для загального зміцнення організму та підсилення імунної системи:

- Тричі на день класти під язик по 0,5 г (на кінчику ножа) бджолиного молочка. (Продається у спеціалізованих крамницях, або безпосередньо придбайте у досвідчених пасічників). Тримати під язиком упродовж 2-3 хвилин і ковтати. Курс лікування - три тижні. Повторити через 2-3 місяці.

ЧОРНИЧНИЙ КИСІЛЬ

Незаперечно, що кожний людський організм має свої особливості. Але у багатьох випадках чорничний кисіль (його порошок або спресовані брикети продають у крамниця), зварений «на густо» - засіб від проносів. Його добре споживати (скільки смакує) вранці після сніданку.

ЗАСТІЙ ЖОВЧІ

З коренеплодів чорної редьки (не очищати від шкірки, тільки добре помити) відтиснути сік (скористайтеся м'ясорубкою і марлею). Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 45 хвилин до їди. Курс лікування - 21 день. Повторити не раніше, ніж через місяць.

Сік можна заготовити максимум на два дні і зберігати у холодильнику і герметично закритій скляній посудині.

АКТИВОВАНЕ ВУГІЛЛЯ

Щоб швидко не захмеліти під час гучного застілля, випити перед тим (за 1-2 години) 3-4 таблетки активованого вугілля. Все ж, стримуйтеся від надмірного споживання алкоголю!

ЗНІМАЄ ПРИСТУПИ

Аніс звичайний знімає приступи астми. Приготуйте чай:

- 1 десертну ложку засушеного насіння рослини залити окропом - 250 мл. Кип'ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 40 хвилин до їди. Вживати під час загострення недуги.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.