Останні новини
01 жовтня 2024
30 вересня 2024

ГАРЯЧИЙ ЛІКАР

 

 

Чай від застуди:

- 1 десертну ложку подрібненого засушеного листя малини залити окропом - 200 мл. Настояти 10 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Додати до чаю 1 чайну ложку яблучного оцту й 1 чайну ложку меду. Пийте на здоров'я! Денна норма - 3-4 таких порції.

ПРОЯВИ І ПРИЧИНИ

Якщо постійно пітніють ноги, навіть холодної пори, то частіше парте їх, додаючи до гарячої води по жменьці листя горіха волоського і дуба (однаково використовують свіже і засушене). Це позбавляє неприємного запаху, лікує шкіру.

Однак прояв постійного пітніння ніг може свідчити про складні внутрішні недуги, зокрема - про підвищення рівня цукру в крові. Тому не забувайте про лікаря! Потрібне повне обстеження!

УБЕЗПЕЧЕННЯ

НЕДАРМА КАЖУТЬ: «Краще профілактика, ніж потім - лікування». Отож, якщо ви протягом дня (4-5 днів на тиждень) п'єте хоча б по 200-300 мл свіжого апельсинового соку, то запобігаєте захворюванню на артрит.

НЕЙТРАЛІЗУВАТИ ГОРІХОМ

Кришталевий посуд, виявляється, здатний виділяти радіоактивні промені. Хоч ця доза мізерна і, здавалося б, не завдає шкоди здоров'ю, але:

-  Краще у кожну кришталеву посудину покласти по кілька волоських горіхів. Вони здатні частково нейтралізувати шкідливе випромінювання.

А от самі горіхи тоді вже краще не споживати.

«ЗЕЛЕНА» КАРТОПЛЯ

У разі захворювання на артроз:

- Дрібно натріть картоплю, вкриту зеленими цятками. Отриману кашку накладайте у вигляді компресів на хворі суглоби. Поверх - бинт чи марлю. Процедуру приймати на ніч протягом тижня. Повторити через тиждень.

До речі, таку «зелену» картоплю не використовуйте для приготування страв. Вона особливо шкодить хворій печінці.

ПЕРЕЇДАННЯ

У великі свята, на урочистості не обходиться без м'ясних та інших ситних страв. Переїдання ускладнює процеси травлення. Звісно, від надмірного харчування слід стримуватися, обмежувати себе. Та якщо вже так сталося, то майте напоготові настоянку:

- 75-100 г подрібненого коріння хрону залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день через 25-30 хвилин після їди. Не зловживати!

Протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.

ПОЛЕГЛИШИТЬ ОЛИВКОВА ОЛІЯ

У разі закрепів пийте 4-5 разів на день по 1 десертній ложці оливкової олії. Дітям - по 1 чайній ложці 3-4 рази на день.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.