Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ВИКЛИКАЄ ОСКОМУ

 

 

У декого виноград (навіть солодкі сорти) викликає оскому. Доволі неприємне відчуття. Тож, попри його користь, насамперед для серця, доводиться обмежуватися у споживанні осінніх дарів саду.

Натомість готуйте компот (200 г винограду на 2,5-3 л води). Користі від нього, звісно, значно менше, але він не викликає сильної оскоми.

ОЛІЯ ШИПШИНИ

У разі застуди, нежиті змочуйте клаптики вати в шипшиновій олії (продається в аптеках) і почергово вставляйте у ніздрі на 10 хвилин. Процедуру приймати двічі на день.

ОТРИМАТИ «СРІБНУ ВОДУ»

При фарингіті доречно полоскати горло «срібною водою». Її доволі легко отримати:

- Срібну чайну ложку поставити на добу у склянку з холодною водою - 200 мл. Воду беріть виключно джерельну. Склянку виставити на підвіконня.

БЕРЕЖІТЬ СУГЛОБИ!

Коли хворі суглоби, то потрібно якомога більше їсти риби, морської капусти, сиру. Відмовитися від кави й алкоголю.

ВПОРАЄМОСЯ З ОСТЕОПОРОЗОМ

- 10 середніх лимонів разом зі шкіркою перемолоти на м'ясорубці. Додати подрібнені на порошок шкаралупи 5 зварених яєць, але шкаралупи очистити від внутрішньої плівки. Добре розмішати. Поставити у холодильник на тиждень. Вживати по дві столових ложки тричі на день. Курс лікування - місяць.

ВРОСТАЄ НІГОТЬ

Нанести на ніготь товстий шар вершкового масла. Закутати поліетиленовим пакетом й одягнути теплу шерстяну шкарпетку чи рукавицю. Процедуру приймати на ніч.

ОБМІН РЕЧОВИН

Апельсин покращує обмін речовин, сприяє процесам травлення. З'їдайте протягом дня один середній плід, або випийте 200 мл свіжого апельсинового соку. Дотримуйте такого раціону 4-5 днів на тиждень.

Однак пам'ятайте, що цитрусові (в т.ч. й апельсини) у декого можуть спричинити алергію - появу червоних плям на шкірі, зокрема на обличчі.

ЧОГО ПЛАЧУТЬ ОЧІ

Ознакою запалення очей (повік) може бути й те, що постійно течуть сльози. Хоч і не відчуваєте болю, дискомфорту. Тоді:

- 1 столову ложку подрібненого насіння кропу залити окропом - 200 мл. Настояти до температури +36С. Процідити. Теплим настоєм промивати очі 3-4 рази на день.

ЛІКУВАННЯ ПОДАГРИ

- 5-6 столових ложок подрібненої хвої сосни залити холодною водою - 2 л. Довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити теплим по 200 мл тричі на день. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць. Такий хвойний відвар слід зберігати у холодильнику.

СОКОВИТА ХУРМА

Для будь-якої шкіри (сухої, жирної) стане придатною хурма:

- Плід хурми натерти на дрібній тертці. Отриману «кашку» наносити у вигляді маски на обличчя на 15 хвилин. Змивати теплою водою. Процедуру приймати 2-3 рази на тиждень протягом місяця.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.