Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

СПАТИ НА СІНІ

 

Хворим на ревматизм доречно спати на сіні (краще використовувати сіно з лук). Але не лягайте спати на соломі з пшениці чи жита! Це тільки посилить захворювання.

ЗАПАЛЕННЯ ОКА

- 3 столових ложки щойно заготовленого і подрібненого коріння липи ввечері засипати в емалевий посуд і залити холодною водою - 600 мл. Настояти мінімум 10 годин. Вранці поставити на вогонь, довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 30 хвилин. (Посуд закрити кришкою!). Настояти 1 годину. Процідити. Пити теплим по 150 мл чотири рази на день за 45 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - до повного одужання.

МОЛОДИМ МАТЕРЯМ

Якщо у грудях гусне (згортається) молоко і нічим годувати малюка (звісно, не йдеться про замінники):

- Дві жмені коріандру ретельно подрібнити і прикладати до грудей у вигляді компресів. Процедуру приймати на ніч.

СУХЕ ПОВІТРЯ

Влітку, рятуючись від спеки, ми вмикаємо кондиціонери; а взимку, рятуючись від холоду, вмикаємо обігрівачі. Ті і ті «гонять» (подають)  сухе повітря, яке шкодить нашому горлу, дихальним шляхам, легеням. Будьте обачними» Надміру не використовуйте ці прилади.

«СЛІПА» КИШКА

У разі запалення «сліпої» кишки:

- 1 чайну ложку подрібненої трави полину гіркого залити окропом - 200 мл. Настояти протягом 30 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 25-30 хвилин до вживання їжі.

При такому захворювання неодмінно звертайтеся до лікаря!

МЕДОВИЙ ПЛАСТИР

Від наривів:

- 1 чайну ложку меду ретельно розмішати з 1 столовою ложкою пшеничного борошна. Накладати на нариви на 35-40 хвилин. Опісля змивати теплою водою. Процедуру приймати 3-4 рази на день.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.