Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

АБРИКОСОВИЙ УЗВАР

 

Із засушених плодів абрикоса вилучити “кісточки”. 100 г (за вагою) плодів залити теплою водою — 2 л. Довести до кипіння і кип'ятити 7-8 хвилин. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Не проціджувати. Пийте на здоров'я!  Такий узвар покращує травлення і проганяє глисти. Відварені плоди абрикоса також можна спожити.

ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

У весняно-літню пору доросла людина повинна щоденно споживати 200 г зелені і 350-400 г овочів.

КАША ЛІКУЄ

Пшоняну кашу варто їсти людям, хворим на жовчний міхур. Ця крупа зменшує продукування жовчної кислоти, яка утворює у жовчному міхурі камені.

«ВИШНЕВИЙ КЛЕЙ»

При кашлі доречно смоктати «вишневий клей» - смолу, що проступає на стовбурі дерева.

ВІДХАРКУВАННЯ

У разі тривалого кашлю:

- 1 столову ложку подрібненого листя буркуну (беруть свіже або засушене) залити окропом - 300 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити гарячим по 100 мл тричі на день. Курс лікування - 10-12 днів.

НА ГНІЙНІ РАНИ

Свіже листя буркуну накладають у вигляді компресів на гнійні рани. Така процедура пришвидшує процес гоїння.

БАГАТЬОМ ХВОРОБАМ ЗАПОБІГАЄ

Ехінацея - чудодійна квітка, яка запобігає і лікує від загострення багатьох хвороб, зокрема поліпшує роботу нирок і печінки:

- 2 столових ложки засушеної подрібненої квітки ехінацеї залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10 днів.

ЗБІЛЬШЕННЯ ЛІМФАТИЧНИХ ВУЗЛІВ

- 2 столових ложки подрібненого насіння льону засипати в емалевий посуд і залити молоком - 200 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні 10 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Процідити. Гарячу кашу перекласти у лляну торбинку і прикладати до збільшених лімфатичних вузлів. Процедуру приймати тричі на день по 20 хвилин.

БОЛЯТЬ СУГЛОБИ

- 1 столову ложку засушеного подрібненого первоцвіту звечора засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

ЗАСТОСУВАННЯ ФІЗАЛІСА

У народній медицині плоди фізаліса звичайного застосовують при кровотечах, жовтусі, скарлатині, хворобах нирок і сечового міхура (як сечогінний засіб). Денна норма - хоча б 70 г.

ЗМІЯЧКА

По луках і степах України зустрічається цікава рослина - зміячка. Інші назви - козелець, скорцонера. Деякі господарі навіть культивували її і вирощують на грядках. Прижилася цінна лікарська рослина й в інших регіонах України. З її коренеплодів (заготовляють восени) готують салати для хворих на цукровий діабет.

ПИТИ ВРАНЦІ

Лікування запалення передміхурової залози:

- 1 столову ложку потовченого насіння кропу залити доведеним до кипіння молоком (200 мл). Кип'ятити на маленькому вогні 2-3 хвилини, помішуючи дерев'яною ложкою. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Такі «ліки» готувати вранці і пити натще.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.