Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

АНЕМІЯ БОЇТЬСЯ ПОДОРОЖНИКА

 

- 1 чайну ложку засушеного подрібненого насіння подорожника залити окропом — 200 мл. Кип'ятити 3-5 хвилин на слабенькому вогні. Настояти протягом 1 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 2 столових ложки тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 3 місяці. Повторити, якщо необхідно, через 1-2 місяці.

ГОРОБИНОВИЙ НАСТІЙ

Як лікувати геморагічний васкуліт:

- 10-12 плодів горобини чорноплідної залити склянкою (200 мл) кип'яченої води. Нагрівати 30 хвилин на водяній бані. Настояти 15 хвилин у закритому кришкою посуді. Плоди відтиснути через марлю. Долити води до 200 мл. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 30=35 днів. Повторити через 10-12 днів.

СОЛЬОВИЙ ОБМІН

Сосна належно налагоджує сольовий обмін в організмі. Для цього беруть виключно молодою хвою (голочки) дерева:

- 1 столову ложку щойно заготовленої подрібненої сировини залити окропом - 300 мл. Кип'ятити 10 хвилин на слабенькому вогні. Настояти протягом 1 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 50-60 днів.

ЩЕ Й ТАКА ПОРАДА ЧОЛОВІКАМ...

Долаємо імпотенцію:

- 1 столову ложку подрібненого кореня петрушки звечора засипати у термос і залити окропом - 100 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 25-30 хвилин до вживання їжі.

...Колись жінки кепкували на чоловіками: «Добре було б випити тобі юшки із петрушки...».

НЕОБХІДНЕ ОБМЕЖЕННЯ

Хворим, які лікуються від бешихи, небажане вживання м'яса,жиру, цибулі, часнику. Натомість більше вживати овочів, фруктів, соків. Особливо корисні кисломолочні продукти.

АНТИТОКСИЧНИЙ ЗАСІБ

Виноградний сік - це ще й антитоксичний засіб. Його особливо корисно вживати, коли отруїлися нітратом натрію, парами ртуті... Допомагає він і при харчовому отруєнні, наприклад, грибами...

ПОСИЛЮЄ ТРАВЛЕННЯ

Змішати в рівних пропорціях свіжі соки червоного буряка (але перед тим його потрібно відстояти 8 години у холодильнику), огірка і моркви. Пити по 100 мл тричі на день за 20 хвилин до вживання їжі.

КОЛИ ЗБУДЖЕНІ НЕРВИ

Заспокоює нервову систему гуньба сінна. Отож, коли збуджені нерви:

- 2 столові ложки подрібненої засушеної рослини залити окропом - 0,5 л. Посуд щільно закрити і закутати рушником. Настояти 1 годину. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів.

P.S. Заготовляють гуньбу сінну після першої декади серпня. Інколи її додають до букетів, які святять у церквах на Маковія (14 серпня). Вона має приємний запах.

ПОРАДИЛИ ВЖИВАТИ ВІТАМІН D

Найбільше вітаміну D містить наш звичайнісінький гарбуз, Отож, коли його бракує в організмі, пийте свіжий гарбузовий сік. Хоча б 200 мл на день. Тим паче, що гарбуз можна зберігати впродовж року.

МОЛОДЕ ЛИСТЯ

До гнійних ран прикладають у вигляді компресів молоде розім'яте (щоб проступив сік) листя ліщини. Такі процедури пришвидшують процес гоїння. Але перед тим листя потрібно ретельно помити. На жаль, лікування належить до сезонних...

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.