Останні новини
23 листопада 2021
23 листопада 2021
21 листопада 2021

ВІДЧУТТЯ ОСКОМИ

 

 

З'їли яблуко чи інший кислий плід і відразу виникло неприємне відчуття оскоми. Тоді:

- Полощіть ротову порожнину розчином соди (1 чайна ложка соди на 200 мл теплої води).

ФОЛІЄВА КИСЛОТА

Ягоди смородини містять фолієву кислоту. А вона - добрий засіб лікування анемії.

У ГАРБУЗОВИХ ХВОСТИКАХ - ЛІКИ

Після захворювання на гепатит доцільно пити настій з гарбузових хвостиків (беруть засушені):

- 2 столові ложки подрібнених хвостиків залити окропом - 600 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Курс лікування - місяць.

ЗМЕНШИТИ НАВАНТАЖЕННЯ

Вживання печеного гарбуза або свіжого гарбузового соку посилює виділення солей натрію з організму, які утримують у ньому воду. Тим самим гарбуз зменшує навантаження на серце.

ВАРЕНІ РАКИ

Виявляється, що той, хто їсть варені раки, зменшує ризик набути онкозахворювань... Так, принаймні, вважали в давнину.

ДЕЩО ПРО РЕВІНЬ

Споживаючи ревінь, ви підвищуєте кислотність шлункового соку (у кого вона понижена). Він сприяє травленню. Компот з цієї городньої культури втамовує печію.

ОПТИМАЛЬНИЙ ТИСК

У випадку пониженого тиску доречно їсти часник. Але пам'ятайте, що його надмірне споживання може призвести до загострення шлункових недуг.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.