Останні новини

ЕНЕРГЕТИКА ЧАЮ

 

Зелений чай додає організму енергії і є чудовим замінником кави, яка не всім корисна. Він добре впливає на серцево-судинну систему. У літню спеку холодний зелений чай належно втамовує спрагу.

ШКІРУ ВКРИЛИ ВИСИПИ

- Пелюстки тюльпана подрібнити, засипати у скляний посуд (не утрамбовувати) і залити олією, щоб рідина покрила квіткову сировину. Посуд щільно закрити. Настояти два тижні у темному, але теплому місці. Такою улією змащувати уражені висипами ділянки шкіри.

НАДЛИШОК ВОДИ

Щоб вивести надлишок води з організму:

- 1 столову ложку засушених подрібнених квітів і листя мати-й-мачухи залити окропом - 200 мл. Настояти протягом години. Процідити. Дорослим пити по 1 столовій ложці (дітям - по 1 чайній) чотири рази на день. Курс лікування - 25-30 днів. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

СОЛЯНИЙ РОЗЧИН

Трапляється, що навіть від дрібного порізу довго не зупиняється кров. Причини можуть бути різні - погане згортання крові, підвищений тиск... Тоді:

- Приготуйте соляний розчин з розрахунку - 1 десертна ложка солі на 200 мл теплої води. Змочіть у ньому клаптик вати чи бинта і прикладіть до місця порізу. Звичайно, пектиме, але кров швидко зупиниться.

ЧОРНИЧНИЙ СЕЗОН

Проти недокрів'я цілющі властивості мають чорниці. Щодня з'їдати хоча б 100-150 г ягід. Скористайтеся чорничним сезоном! Заготуйте ягоди на зиму і зберігайте їх у морозильній камері.

КАРІЄС У ДІТЕЙ

- 1 столову ложку щойно заготовленого і подрібненого листя черемхи залити окропом - 300 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Полоскати ротову порожнину тричі на день. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

ЗУПИНИТИ ВЧАСНО!

Щоб не допустити онкологічного переродження виразки шлунка чи дванадцятипалої кишки, потрібно взяти «на озброєння» календулу:

- 1 чайну ложку подрібненого листя рослини (заготовляють під час цвітіння) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 60-70 мл тричі на день за 20 хвилин до вживання їжі. Через кожних 20 днів лікування робити перерву на 7-8 днів.

ВАРТО ЗНАТИ!

Свіжий сік аличі, розведений навпіл камфорним спиртом, - ефективний засіб від пролежнів.

ПРОМИВАТИ РАНИ

- 2 чайні ложки подрібненої трави кануферу залити окропом - 200 мл. Настояти протягом години у закритому кришкою посуді. Процідити. Таким настоєм промивають гнійні рани.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.