Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ВОДЯНКА НИРОК

 

 

Через ниркову патологію чи захворювання нирок, що спричинила її (наприклад, наявність камінців), може погано виходити сеча. У народі це називають «водянкою нирок». Засіб лікування:

- 1 чайну ложку засушених подрібнених пелюсток квітів волошки синьої залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

ОЛІЯ ВИВОДИТЬ КАМІНЦІ

Рафінована соняшникова олія виводить камінці з жовчного міхура:

- Пити теплим натще по 50 мл цього продукту.

ПАГАНЦІ ОЖИНИ

Заспокійливий настій (якщо збуджені нерви):

- 1 чайну ложку подрібнених пагінців ожини залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3 хвилини. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл двічі на день (вранці натще і ввечері перед сном).

ГРИЖА

Якщо у дитини грижа, то компреси з листків капусти допоможуть позбутися її. Процедуру краще приймати на ніч. Але не використовуйте для лікування верхніх листків городньої культури.

ЗБУДЖУЄ АПЕТИТ

Дітям, віком від чотирьох років:

- 1 чайну ложку подрібненого, щойно заготовленого молодого листя ліщини залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Давати дитині пити теплим натще по 50 мл. Такі народні ліки збуджують апетит.

ДЕРЕВІЙ І МЕД

Хворим на трофічні виразки треба пити свіжий сік деревіюз медом (2:1) по 1 чайній ложці тричі на день. Курс лікування - три тижні. Скористайтеся сезоном!

ЛЕГКО СПРИЧИНИТИ ПОДРАЗНЕННЯ

У випадку запалення горла (червоне горло) не варто полоскати його розчином соди. Ідеться не про всіх, але у декого така процедура може спричинити подразнення. Краще:

- До 200 мл теплої води додати 15-20 крапель йоду і тоді полоскати горло.

ВІДКРИТТЯ ПАРИЖАНОК

Як тільки помідор потрапив у Європу, чи не першими його косметичні властивості відкрили панянки-парижанки:

- У того, хто регулярно споживає свіжі помідори, омолоджується шкіра обличчя. Корисно робити й маски з помідорів.

ЕРОЗІЯ ШЛУНКА

- Доречно пити настій з листя подорожника. 1 столова ложка подрібненого, щойно заготовленого листя на 300 мл окропу. Пити по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Скористайтеся сезоном!

БРУНЬКУЄ ВИШНЯ

Як тільки «пробиваються» на світ бруньки вишні, варто не прогавити нагоду покращити імунітет свого організму, підвищити (якщо необхідно) кислотність шлункового соку:

- 1 десертну ложку подрібнених, щойно заготовлених бруньок вишні залити окропом - 250 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 8-10 днів. Зрештою, він не може тривати довше, бо бруньки перетворюються на молоді листочки.

Застереження: протипоказано при підвищені кислотності шлункового соку.

ЗМЕНШУЄ АРТЕРІАЛЬНИЙ ТИСК

- 1 столову ложку подрібнених корінців багна (заготовляти лише в екологічно чистих місцях) залити окропом - 200 мл. Настояти 15 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Вживати тільки під час загострення недуги.

ХОЛОД-ВОРОГ!

Для хворої печінки холод - неабиякий підступний ворог! А якщо вже й піддалися переохолодженню, то негайно випийте гарячого чаю і прийміть гарячу ванну.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.