Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ВИСОКИЙ ТИСК

 

Порада гіпертонікам:

- 1 столову ложку подрібненого листя барвінку залити горілкою - 200 мл. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 5 крапель на 1 чайну ложку води чотири рази на день. Вживати під час загострення недуги.

P.S. Барвінок краще заготовляти під час цвітіння рослини.

ЗАСТУДА

- 2 столові ложки подрібненої суміші квітів липи та листя малини (1:2) залити окропом - 400 мл. Посуд закрити кришкою, закутати рушником і настояти протягом 1 години. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день. Додати меду до смаку - не зашкодить!

УРАЖЕННЯ БРОНХІВ

Найчастіше - це запалення бронхів. У такому разі народні зцілителя радять (як один із засобів лікування):

- Щодня пити по 300 г гарячого козячого молока. Цю порцію розділити на три прийоми. Можна додавати по 1 чайній ложці вершкового масла. Курс лікування - до повного одужання.

КРАСА КРАСОЛІ

Свіжий сік трави красолі - добрий засіб проти опіків. З нього роблять примочки на уражені ділянки шкіри. Знадобиться він й у разі появи пролежнів. Процедуру приймати 15-20 хвилин 3-4 рази на день. Але, на жаль, таке лікування належить до сезонних.

РИСОВИЙ ВІДВАР

Якщо відчуваєте болі у кишківнику, часті проноси, то пийте гарячий рисовий відвар. Готуйте з розрахунку: 200 г рису на 1 л води. Рис також корисно їсти.

МІКРОКЛІЗМИ ПРИ ГЕМОРОЇ

- 10 г падрібненоїкори каштана залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти 2 години у закритому кришкою посуді. Процідити через марлю, складену вчетверо. Робити прохолодні мікроклізми при гемороїдальних кровотечах. Процедуру краще приймати на ніч, за 1-2 години до сну.

ЛОБОДА - НЕ НУЖДА!

У народі кепсько відгукуються про лободу - бур'ян, що скрізь росте на городі. Та, виявляється, таке негативне ставлення до рослини - марне, безпідставне. Лобода містить багато вітамінів, поживних речовин. Тому частіше додавайте її до борщу, салатів. Корисне лікування! Смачного! Скористайтеся сезоном!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.