- Сік цибулі змішати з медом (1:1). Вживати по 1 столовій ложці тричі на день. Через 10 днів зробити перерву на 2 дні. І так протягом 36 днів. Повторити через 21 день.
Такі народні ліки сприяють очищенню судин, їх зміцненню. У гіпертоніків знижується тиск.
ЩОЙНО З'ЯВИЛИСЯ...
Підвищить імунітет організму невибагливий відвар:
- 1 столову ложку бруньок смородини, які щойно з'явилися на гілочках, залити окропом — 300 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Але таке лікування належить до сезонних, адже використовують щойно заготовлену сировину.
ДОЗА
Брак вітамінів в організмі, особливо у ранній весняний період, може компенсувати шипшина:
- 7 (не більше!) засушених ягід шипшини залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 8-10 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за чотири рази. Достатньо трьох тижнів лікування.
НА ВИРАЗКУ
Хворим на виразку шлунка бажано щодня споживати по 4 столові ложки «молодої» сметани.
ВРАНЦІ - СИРОВАТКА
У випадку пониження кислотності шлункового соку:
- Вранці натще випити 200 мл теплої свіжої сироватки.
ТРИ ПЕРЧИНИ
Після того, як занадто багато спожили м'ясних страв (хоч у їжі потрібно себе обмежувати!) і відчуваєте важкість у шлунку:
- Варто проковтнути три чорних перчини (з інтервалом через хвилину кожну) і запити горнятком гарячого чаю. Але протипоказано тим, у кого гострі шлункові захворювання, тим паче при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки.