Останні новини

НА ЦУКРІ

 

 

Серцеві краплі з трав — спиртові настоянки — краще вживати на цукрі (15-25 крапель на 1 чайну ложку цукру). Так робили здавна. А згодом з'ясували, що дію серцевих глікозидів значно підвищують цукор і глюкоза, які добре підживлюють клітини серцевих м'язів.

НЕГАРАЗДИ З ТРАВЛЕННЯМ

Вероніка лікарська належить до тих рослин, які здатні покращувати травлення. Для цього слід:

- Тричі на день за 30 хвилин до вживання їжі пити по 1 чайній ложці свіжого соку вероніки лікарської. Рослину пропускають через м'ясорубку. Сік з отриманої маси відтискають через марлю. Але таке лікування, на жаль, належить до сезонних.

ДЕ БАГАТО ЗАЛІЗА?

Ягоди шовковиці містять багато заліза. У разі втрати крові їх (свіжі або заморожені) можна споживати в необмеженій кількості - скільки смакує. Із засушених ягід готують цілющий узвар.

НОРМАЛІЗУЮТЬ СУХОФРУКТИ

Після перенесеної жовтухи протягом місяця щодня пийте хоча б по 1 л теплого узвару з засушених яблук. Це допоможе нормалізувати діяльність печінки.

ЧАСТІШЕ ВЖИВАЙТЕ КАЛИНУ!

Наші прабабусі і прадідусі якомога частіше вживали ягоди калини у різних наїдках. З листя, квітів, листочків, молодих гілочок, кори готували чай. Із засушених ягід - узвар. А це - добрі ліки проти раку (насамперед органів травлення)! Не забувайте про досвід предків!

ПОДВІЙНА ДІЯ

Спориш допомагає худорлявим поповніти, а «товстунам» позбутися зайвих кілограмів. Все через те, що рослина налагоджує обмін речовин в організмі:

- 1 чайну ложку подрібненої трави споришу залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Передозування тільки зашкодить. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

ЗАПАЛЕННЯ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ШЛУНКА

- Пити тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі по 1 столовій ложці свіжого соку картоплі. Але беріть бульби без зелених плям! Курс лікування - до повного одужання.

P.S. Сік картоплі не вступить у протидію з іншими ліками. Втім, завжди консультуйтеся у лікаря!

ЖАР...

Підвищена температура. Болить голова. Стукотить у скронях. Всі ознаки застуди...

У таких випадках - найперше застосовують компрес: марлю, змочену здебільшого у суміші води та оцту (1:1, або 1:2), прикладають до лоба на 45-60 хвилин, періодично (через кожних 10 хвилин) освіжаючи у рідині тканину.

Але марлю можна змочувати у розсолі квашеної капусти і також прикладати до лоба. Діє не менш ефективно!

ВІДРАЗУ!

У давнину, коли не виявилося «під рукою» інших медикаментів, на місця опіків відразу наносили вершкове масло або густу, високої жирності сметану. Також давали пити чай з меліси або м'яти. Він діє заспокійливо.

ЗМЕНШИТИ НАБРЯКИ ПОВІК

Вранці і ввечері вмивайте обличчя, лоб, повіки теплим розчином солі з розрахунку:

- 1 чайна ложка солі на 300 мл води. Достатньо 10-14 процедур.

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.