Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

СЕРЦЮ ЗАРАДА

 

 

Чорнушка посівна (інша назва — чорнобиль) добре впливає на регуляцію серцевого ритму, уповільнюючи його. Не зайве скористатися тим, хто має прискорене серцебиття (і тільки їм!):

- 1 столову ложку насіння рослини (беруть засушене) залити окропом - 250 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Вживати тільки під час загострення недуги!

РАПТОВІ КИШКОВІ КОЛІКИ

- 1 столову ложку подрібненої трави кропиви собачої (однаково використовують свіжу і засушену рослину) залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 2-3 хвилини. Не більше! Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Настій вживати теплим за 15-20 хвилин до їди.

ВІДНОВИТИ СИЛУ

У давнину дітей після перенесеної важкої недуги купали у відварі оману (народна назва - дев'ятисил). Для цього використовували подрібнені засушені коріння і наземну частину рослини. Така процедура справді повертала силу...

І ПЕЧІНЦІ ТАКОЖ...

Яблука, як відомо, лікують від багатьох недуг, не дають їм розвинутися, прогресувати. Про це вже знали у сиву давнину. З-поміж іншого, доведено:

- Якщо людина споживатиме щодня два-три яблука, то допоможе печінці працювати нормально, виводити холестерин, чистити судини...

ЗАРАЗИХА ПРОТИ ЗАРАЗНОГО ГРИБКА

Росте у нас чудодійна рослина - петрів хрест. Його ще називають заразихою. У народній медицині для приготування ліків найчастіше використовують корінь петрового хреста. А от для лікування грибкових уражень шкіри можна скористатися й наземною частиною рослини:

- 100 г подрібненої свіжої сировини залити оцтом - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Одержаним настоєм змащувати ділянки шкіри й нігті, уражені грибком. Процедуру приймати 4-5 разів на день. На ніч перед сном - обов'язково! Курс лікування - місяць. Але таке лікування належить до сезонних, бо використовують лише щойно заготовлену рослинну сировину.

ЗАВДЯКИ СТІЛЬНИКОВОМУ МЕДУ

Ще наші предки лікували гайморит стільниковим медом. У разі недуги закапувати у кожну ніздрю по 1-2 краплі цього солодкого продукту. Мед можна злегка підігріти на водяній бані. Процедуру слід приймати 3-4 рази на день.

ЗМІЦНЮЄМО СТІНКИ СУДИН

- 1 столову ложку подрібненого листя латуку посівного залити окропом - 200 мл. Настояти 2 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - місяць. Повторити через 1-2 місяці.

РОЗШИРЕНІ ВЕНИ

- 0,5 кг хвої ялиці (беруть молоду) залити окропом - 1 л. Кип'ятити 15 хвилин. Настояти до літеплої температури у закритому кришкою посуді. Процідити. Використовувати для компресів або натирань. Коли йдеться про компреси, то процедуру приймати по 15-20 хвилин 3-4 рази на день. Натирати - 7-8 разів на день. Після 30 днів лікування зробити перерву на 10-12 днів і відновити лікувальний процес.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.