Останні новини

НЕ ХВОРОБА, АЛЕ...

 

 

Запаморочення... Воно трапляється з різних причин: перевтома, перегрілися на сонці, отримали неприємну звістку... Все ж - потрібно оговтатися, зняти стреси:

- 1 десертну ложку засушених подрібнених квітів волошки синьої залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за три рази, за 30 хвилин до вживання їжі. Такі народні ліки приймати 2-3 дні поспіль. Не більше!

ЯК ЛІКУВАТИ ГАЙМОРИТ

- По 1 чайній ложці соку цибулі, соку алое, соку каланхое та 1 чайну ложку меду добре змішати. Потім зробити два тампони з вати, вмочити їх в одержану суміш і акуратно вставити в кожну ніздрю на 10-15 хвилин. Процедуру приймати 2-3 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково!

«КІЛОК» У ГОРЛІ

Трапляється, що через біль у горлі стає важко говорити. Враження - «мову відняло», «хтось  встромив кілок у горло»... Тоді:

- До 200 мл меду додати 100 мл соку ягід журавлини (можна замінити свіжим лимонним соком). Поставити на слабенький вогонь, довести до кипіння, але не кип'ятити. Добре розмішати. (Звісно, мед при такій температурі дещо втрачає свої властивості, але тоді не буде подразнювати горла). Пити по 1 чайній ложці через кожні 20-30 хвилин. І так три дні поспіль. Навіть, якщо відчуваєте, що вже позбулися недуги, все ж пийте по 1 чайній ложці 3-4 рази на день протягом трьох днів.

РАК ГОРТАНІ

- Свіжий сік моркви змішати з медом - 1:1. Вживати по 1 столовій ложці 5-6 разів на день. Це частково запобігає розвитку ракових клітин. Однак такий засіб належить до додаткових лікувальних. Тут без допомоги кваліфікованих лікарів не обійтися!

КОМПРЕСИ З ГЕРАНІ

Для лікування катаракти:

- Вичавити з листочків герані кімнатної сік, змочити у ньому бинт («подушечки») і прикласти на 20 хвилин до хворих очей. Процедуру краще приймати ввечері перед сном. Курс лікування - 20 днів. Повторити через 10 днів.

ХРІН ЗІ СМЕТАНОЮ

Проти вугрів на обличчі:

- Дрібно натерти хрін і змішати його зі сметаною - 1:1. (Сметану брати якнайвищої жирності). Отриману масу накласти на обличчя на 10-15 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном.

ПОТЯГ ЗУПИНИТЬСЯ

Давні ліки від алкоголізму:

- 1 столову ложку подрібненої суміші з полину, чебрецю й золототисячника (у співвідношенні - 3:1:1) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день. Не більше! Курс лікування - місяць.

P.S. Категорично протипоказано хворим серцевими недугами, атеросклерозом судин головного мозку, у випадку захворювання нирок та вагітним жінкам.

ОПІКИ

Подрібнене листя алое або його свіжий сік використовують як компрес у разі опіків. Ця чудодійна кімнатна рослина усуває біль, знімає запальні процеси, виводить з ран гній...

ЖИВИТЬ ЦИБУЛИНИ ВОЛОССЯ

- Взяти по 1 столовій ложці подрібнених трави меліси, листя берези і листя любистку (однаково  використовують засушений і щойно заготовлений збір). Суміш залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин. Процідити. Вмивати голову 2-3 рази на тиждень. Такий настій покращує кровообіг та живить цибулини волосся.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.