Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

П'ЄМО ХМІЛЬ, КУПАЄМОСЬ У ХМЕЛІ...

 

 

Дитина (ідеться насамперед про немовлятко) трапляється, що часто прокидається вночі, у неї неспокійний сон. Тоді:

- 10-12 шишок хмелю (брати засушені) загорнути в марлю і покласти у ванночку з гарячою водою. Коли вода досягне оптимальної для купелі температури, шишки хмелю забрати з ванночки. Дитину краще купати ввечері перед сном.

Така процедура корисна й для дорослих, але брати для ванни 3-4 жмені шишок хмелю.

Крім того, якщо дорослий тривалий час потерпає від безсоння:

- 50 г подрібнених зелених (щойно заготовлених) шишок хмелю залити 96-процентним спиртом - 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Перед сном випити 1 столову ложку і запити холодною водою - 50 мл. Не зловживати!

СПИРТОВА НАСТОЯНКА ЗВІРОБОЮ

Ще один з численних засобів приготування:

- 100 г подрібненої трави звіробою (продається в аптеках, або самому заготовити під час цвітіння рослини і засушити) залити 96-процентним спиртом - 1 л. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити.

При погіршенні травлення пити по 1 чайній ложці 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди. Відразу запивати холодною водою - 50 мл. Не зловживати!

ВІД ГЕМОРОЮ - ПРИМОЧКИ

- 3 столові ложки подрібнених бруньок тополі залити водою - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити на малому вогні впродовж 5 хвилин. Настояти 4 години у закритому кришкою посуді. Процідити.

Настій використовувати для обмивань і примочок у випадку геморою.

ВІДКЛАДАННЯ СОЛЕЙ

Приготуйте узвар із засушених ягід ожини (200 г ягід на 3 л води). Протягом дня випити хоча б 1,5 л (за 5-6 разів). Такий узвар добре виводить з організму солі. Курс лікування - місяць.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.