Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПРОДЕЗІНФІКУЙТЕ ОРГАНІЗМ...

 

 

Якщо п'єте чай, додайте до нього кілька голочок хвої ялини. Це продезінфікує організм. Адже ялина - бактерицидне деревце.

ПАГОНИ ХВОЩА ПОЛЬОАОГО

Настоєм пагонів хвоща польового (заготовляють і сушать весною, а зберігають протягом року) лікують підшлункову залозу:

- 1 столову ложку подрібненої сировини залити окропом - 300 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10 днів.

ТОНІЗУЄ РОБОТУ ШЛУНКА

- 1 столову ложку подрібненого засушеного листя суниці лісової залити окропом - 300 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

СПОРИШ З ПОДОРОЖНИКОМ

При маткових кровотечах:

- 1 столову ложку подрібненої суміші трави споришу і листя подорожника (брати 1:1, використовують і засушений збір) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 21 день.

ПЕРЕЖИТИ СТРЕСИ

У народній медицині успішно використовують не тільки корінь валеріани, а й наземну частину рослини, зокрема при надмірній нервовій збудженості, стресах:

- 1 десертну ложку подрібненої сировини залити окропом - 300 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів.

УСУВАЄ ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

- 1 столову ложку подрібненого насіння кропу залити окропом - 300 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

У ВОДІ З СОДОЮ

Щоб вивести мозоль на нозі:

- Опустіть ногу у гарячу воду (як тільки можете витривати) з содою. Розчин готують з розрахунку - 1 столова ложка соди на 1 л гарячої води. Доведеться прийняти кілька таких процедур. Але приймати їх краще щовечора перед сном.

ПРИПІКАЄ

Аби хутчій вивести прищі на шкірі, частіше змащуйте їх свіжим лимонним соком. Однак цю процедуру не варто застосовувати до малих дітей. Лимонний сік може спричинити у них подразнення ніжної шкіри. У кращому випадку змішуйте його з водою - 1:1.

ЖОВТИЙ ОГІРОК

Не поспішайте викидати у смітник жовтий огірок, який вже не годиться для споживання. Виявляється що і він добре живить шкіру (відомо, для косметики використовують свіжі огірки). Отож наріжте його кружельцями і накладайте на обличчя у вигляді маски. Процедуру приймайте 3-4 рази на тиждень по 25-30 хвилин.

Будьте гарними!

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.