Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ГРИЖА

 

 

Ранню (!) стадію пупкової грижі можна лікувати і засобами народної медицини. Для цього знадобиться рослинний збір - зірочник лісовий, остудник голий, родовик лікарський, перстач гусячий (все в однаковій кількості за вагою):

- 1 столову ложку подрібненого, добре перемішаного збору (використовують тільки засушений) залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази за 15-20 хвилин до вживання їжі.

P.S. Таке лікування - тільки для дорослих! Завжди консультуйтеся у лікаря!

НЕГАРАЗДИ ІЗ ШЛУНКОМ

Чабер садовий містить ефірну олію, яка має бактерицидні властивості. У народній медицині його часто використовують для лікування різноманітних шлункових захворювань (погане травлення, проноси тощо):

- 1 столову ложку подрібненої рослини (беруть наземну частину) залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази за 15-20 хвилин до вживання їжі.

ПОРЯТУНОК НАДАСТЬ ГІРЧАК

Запалення передміхурової залози:

- 1 столову ложку подрібненої трави гірчака зміїного (використовують і засушену) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3 хвилини. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Залежно від складності захворювання таке лікування може тривати 3-4 місяці. Не нехтуйте й порадами лікаря!

НІКОМУ НЕ ЗАШКОДИТЬ!

Печінку, шлунок, підшлункову залозу, нирки, сечовий міхур лікують петрушкою:

- 450-500 г городньої культури добре помити в окропі, подрібнити і залити свіжим молоком так, щоб воно злегка покрило зелень. Поставити у гарячу духовку, але стежте, щоб молоко не закипіло. Як тільки «береться до кипіння», забрати з духовки і процідити. Пити по 2 столові ложки щогодини (14-16 разів на день). На жаль, таке лікування належить до сезонних, бо використовують лише свіжу зелень петрушки. Звісно, можна використати тепличний продукт.

ТІЛЬКИ МЕД!

Онкохворим слід вилучити з раціону харчування цукор, цукерки, шоколад... Дозволено вживати тільки мед, і то обмежуватися 2-3 чайними ложками на день. Звісно, якщо у хворого відсутня алергія на продукти бджільництва.

ВИМИЄ СОЛІ

- 200 г подрібненого коріння соняшника (заготовляють, коли дозріло насіння) залити водою - 3 л. Кип'ятити протягом 1 години. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 100 мл 7-8 разів на день. Курс лікування - 21 день. У цей період не вживати надмірно солоних страв.

ОСЛАБЛЕНИМ ПІСЛЯ ХВОРОБИ

- Пити тричі на день по 2 чайні ложки свіжого соку селери. (Дітям - по 1 чайній ложці). Покращення може настати вже через 5-7 днів.

ЗАПАРЕНІ БРУНЬКИ

Щоб позбутися болю в суглобах:

- Залийте окропом подрібнені бруньки сосни. Через 10 хвилин загорніть їх у тонку лляну тканину і прикладайте у вигляді компресів до хворих місць. Процедуру приймати протягом 45 хвилин, краще ввечері перед сном.

ОБМЕЖЕННЯ!

Якщо часто відчуваєте здуття живота, тоді обмежуйтеся у споживанні груш.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.