Останні новини

РУТИН У РУТІ

 

 

Рута містить рутин — речовину, яка добре чистить судини, робить їх еластичними:

- 1 столову ложку подрібненої щойно заготовленої рути залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Після 21 дня вживання зробити перерву на 5-7 днів. Але таке лікування належить до сезонних, бо використовують лише свіжу руту.

До речі, настій з рути п'ють і для лікування очей.

...І НАСІННЯ

Для покращення зору споживають не тільки моркву, сік з неї. Корисне і насіння цієї городньої культури:

- 2 чайні ложки насіння моркви залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

ЗЦІЛЮЄМО СЕРЦЕ

Гіпертонікам і хворим на серцеві недуги:

- 200 г свіжої трави зірочника і 100 г хрону перекрутити на м'ясорубці. Отриману масу перекласти у банку (3 л) і залити холодною кип'яченою водою - 2 л. Процідити через 3-4 години. Додати 2 столові ложки цукру. Такий напій вживати тричі на день по 200 мл. Зберігати в холодильнику. Скористайтеся сезоном, адже для приготування настою використовують тільки свіжу трави зірочника.

ОБТИРАННЯ

Хворим на рак доцільно щоранку робити обтирання всього тіла теплою водою. Але не витиратися рушником. Потрібно, щоб волога сама випарувалася.

ХОЛОДНІ ВАННИ

Зупинити гемороїдальні кровотечі:

- 50 г подрібненої кори каштана залити окропом - 1 л. Кип'ятити 15 хвилин. Настояти 8 годин під закритою кришкою. Ввечері приймати прохолодні сидячі ванни протягом 15-20 хвилин.

«ЗРУШЕНА» НЕРВОВА СИСТЕМА

- 100 г подрібненої трави меліси (використовують і засушену) залити окропом - 2 л. Настояти протягом години у закритому кришкою посуді. Процідити у ванну. Температура води повинна сягати +36-37 С. Ванну приймати перед сном. Курс лікування - 12-14 днів.

МАК, ТА НЕ ТАК...

Колись, аби позбутися безсоння чи покращити сон, на ніч з'їдали чайну ложку розтертого (щоб проступило «молочко») насіння маку, але зі скибкою хліба і запивали теплим чаєм.

Однак застерігали, що такі «ліки» не для всіх! Вони протипоказані тим, у кого понижений тиск, послаблене серцебиття, також не давали дітям!

ГОТУЙТЕ МАЗЬ

Від пролежнів:

- Подрібніть 25 г дубової кори і 25 г бруньок тополі чорної. Засипте у півлітрову банку. Залийте ледь розтопленим на водяній бані внутрішнім жиром свині. Потім поставте на водяну баню і хай кипить протягом 1 години. Таку мазь наносять на пролежні. Зберігати в холодильнику.

НЕЗНАЧНІ ОПІКИ

Ідеться тільки про незначні опіки, внаслідок яких з'явилися пухирці:

- Помийте уражене місце холодною водою з господарським милом і нанесіть солону соняшникову олію.

ПОЛІАРТРИТ

- 200 г подрібнених молодих гілочок шипшини залити холодною водою - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити 30 хвилин. Настояти 1 годину. Випити протягом дня за 5-6 разів. Курс лікування - 21 день.

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.